Група, специализирана в кражби на луксозни нови автомобили, беше разкрита

...
Група, специализирана в кражби на луксозни нови автомобили, беше разкрита
Коментари Харесай

СДВР разкри група за кражби на нови луксозни коли в София

Група, профилирана в обири на първокласни нови коли, беше разкрита от Столична дирекция на вътрешните работи след профилирана полицейска интервенция на 5 ноември.

 

В миг на разфасоване на лек автомобил са арестувани четирима мъже, известни на Министерство на вътрешните работи с голям брой престъпни регистрации​.

 

 

Задържаните са на възраст сред 37 и 54 години, известни на органите на реда. Двама от арестуваните са измежду знаковите фигури в този тип закононарушения, като за единия от тях това е третото подред задържане в границите на няколко месеца, показват от Министерство на вътрешните работи.

 

 

Двама от групата са арестувани за период до 72 часа, а на другите двама е наложена мярка „ парична гаранция “.

 

" Задържаните са криминалнопроявени и познати на полицията - Данчо Релето и Митко Турчина. Групата била арестувана за демонтиране на висок клас автомобил, създаден през 2021 година Мотивът за осъществяване на закононарушението е бил продажба на частите на автомобила. Халето, в което е разглобена колата, било наето за укриване на крадени коли. Един от групата бил автомонтьор. Групата е известна с кражба на коли, които били създадени последните три години ", уточни основен контрольор Николай Пелтеков от Столична дирекция на вътрешните работи.

 

 

Действията са подхванати след осъществено професионално няколкомесечно наблюдаване. Сигналът за съответния откраднат автомобил е подаден същия ден, часове по-рано.

Установено е, че незаконната група главно е правила кражба на коли, произвеждане до 3 години, наела е хале, където укривала и разглобявала колите за продажба на авточасти.

 

По случая е формирано досъдебно произвеждане за кражба по член 215 от Наказателен кодекс.

 

Операцията е осъществена от чиновници на бранш „ Престъпления свързани с МПС “ и техни сътрудници от „ Специализирани полицейски сили “ – Столична дирекция на вътрешните работи. Това е втората сполучлива полицейска интервенция против незаконно лишаване на коли в границите на месец.

През 2023 година Министерство на вътрешните работи записва забележителен спад при кражбите на коли.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР