Група от учени се ангажират и инициират за устойчивото развитие

...
Група от учени се ангажират и инициират за устойчивото развитие
Коментари Харесай

От поречието на Марица до океаните: Първа национална научна конференция по иновации и медиация

Група от учени се ангажират и предизвикват за устойчивото развиване и нововъведения в България. Те провеждат Първата национална научна конференция по иновация и медиация ще се състои в Пловдив на 7 април 2024 година, проведена от Центъра за медиация и иновация в духа, културата и бизнеса. Тя е под надпис „ Да си подадем ръце! “ .

Посвещава се на оповестеното от Организация на обединените нации на 5 декември 2017 година Десетилетието на науките за океана за стабилно развиване /2021-2030/ и се акцентира нуждата от стратегическо и новаторско обмисляне в региона на морските и речните запаси , само че и подчертава на значимостта на груповите старания и междусекторното съдействие.

Капитан I сан о.р. професор д.пс.н. инж. Илия Пеев. Снимка: Проф. инж. Илия Пеев

Капитан I сан о.р. професор д.пс.н. инж. Илия Петров Пеев , основател на апела, акцентира упоритостта за стимулиране на нововъведенията и създаването на стратегически инфраструктурни планове , които да сплотяват напъните на държавни и частни институции в интерес на устойчивото развиване. Пеев обръща особено внимание на нуждата от нов вид индустриални предприятия, които да употребяват последните научни открития и да вкарат нововъведения в практиката, спомагайки за постигането на стопански напредък и обществено благоденствие.

Призивът е адресиран до необятен кръг от получатели , в това число министри на енергетиката, земеделието и храните, стопанската система и промишлеността, нововъведенията и растежа, културата, околната среда и водите, и голям брой други ведомства. Освен това се обръща и към кметовете и ръководителите на общински препоръки по поречието на река Марица, както и до Националното съдружие на общините и кметовете в Република България, наблягайки значимостта на локалното присъединяване и поддръжка за сполучливата реализация на такива планове.

Мария Герасова, шеф на Центъра за медиация и иновация в духа, културата и бизнеса в Пловдив, поддържа концепцията за основаване на „ нов вид индустриални предприятия “ , учредени на нововъведения и сполучливи практики от предишното. Герасова е и основен уредник на Първата национална научна конференция по иновация и медиация в Пловдив, която е знаково събитие за обединяването на напъните в тази тенденция.

Кораб. Снимка: Проф. инж. Илия Пеев

В подтекста на интернационалната поддръжка и визията на Организация на обединените нации за Десетилетието на науките за океана, конференцията от поречието на Марица става част от световните старания за стабилно развиване и защита на морската среда . Включването на България в тези старания посредством сходни начинания акцентира стратегическата роля на страната в районните и световните процеси на нововъведения и стабилно развиване.

Конференцията освен подчертава на характерни оферти за стабилно развиване в България, само че и включва страната в необятния кръг на интернационалните старания за отбрана и запазване на океаните и морските запаси , подкрепяйки световните цели за стабилно бъдеще.

Александър Конкевич: Основателят на Военноморския флот и морското обучение в България

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР