Група от над 40 държави повтори искането си към Русия

...
Група от над 40 държави повтори искането си към Русия
Коментари Харесай

40 държави искат Русия да разреши независимо международно разследване за смъртта на Навални

Група от над 40 страни повтори настояването си към Русия да позволи без значение интернационално следствие на гибелта на опозиционния водач Алексей Навални в пандиза " Полярен вълк " в далечния север на Русия.

Искането е изпратено от името на всичките 27 страни от Европейски Съюз и 16 други страни, в това число Канада, Англия, Съединените американски щати и Украйна, посредством Лоте Кнудсен, дипломат на Европейския съюз в Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида в Женева, оповестява Reuters.

" Възмутени сме от гибелта на съветския опозиционен политик Алексей Навални, за която са виновни съветският президент (Владимир) Путин и съветските управляващи ", се показва в изказването.

" Русия би трябвало да разреши без значение и транспарантно интернационално следствие на събитията към неочакваната му гибел ", декларира Кнудсен.

Алексей Навални, най-яростният критик на президента Владимир Путин, умря в съветска наказателна колония на 16 февруари, откакто съгласно управляващите на пандиза той е примрял след утринна разходка и по-късно е бил реанимиран несполучливо.

Той излежаваше 30-годишна присъда в пандиза, наред с други неща, както се показва в една от присъдите на съветския съд, " основаване и финансиране на екстремистка организация и нейната активност ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР