Група от 29 нелегални мигранти от Сирия беше заловена при

...
Група от 29 нелегални мигранти от Сирия беше заловена при
Коментари Харесай

Критичен Риск В Центъра На София! Цялата Полиция На Крак! Вижте Само Кой Се Е Промъкнал В Страната Ни

Група от 29 незаконни мигранти от Сирия беше хваната при акция на полицията на Централна гара в София. Чужденците са се возили в товарен трен пътуващ от Турция за Австрия, където са били открити от служителите на реда.

Вълната през днешния ден е доста по-малка от тази през 2014 година. Броят на преминаващите е доста по-малък, само че това не значи, че каналите не са дейни, уточни по БНР журналистът Руслан Трад и разяснява, че вероятността през тези канали в Европа да влязат ислямисти е дребна.

Бойците, които пробват да се завърнат в страните си, работят по друг метод, а за балканските бойци употребяват и разнообразни направления.

В момента на “Ислямска страна “ са изрично в оттегляне, само че даже и сега управляват територии в Сирия и в Ирак. Извършват набези, а съумяват даже да си върнат част от някои от селищата, сподели Руслан Трад.

По думите му те се още имат към 13 000 бойци в Сирия и в Ирак. Една немалка част от тях са чужденци - да кажем към 5-6000 са съветско говорещи. Още 2500 са европейски бойци. Имаме и балканските бойци, които са няколко стотин, тъй че ние би трябвало да чакаме опити на такива бойци да минават през територията на Балканите, в това число и нашата страна, уточни журналистът.

Засега това, което имаме като информация, е, че се оправяме на равнище „ служби “ да предотвратяваме напредването на обособени бойци, защото те ще се връщат не на групи, с цел да не бъдат видяни елементарно. Но, нормално те употребяват много по-различни, настрана от известните направления заради повода, че те не желаят да бъдат залавяни, означи Трад.

Според него доста огромна част от бойците - западноевропейци, ще опитат да минат може би през Северна Африка, а оттова - през Средиземно море.

Така или другояче “Ислямска страна “ пробваха преди 2-3 години да инфилтрират бежанския поток и не се получи, разяснява Трад и изясни, че доста от тях даже са били хванати, най-малкото тъй като доста от хората, които ставаха бежанци, бягаха точно от тях. Поне към този момент може да се каже, че не употребяват един и същи маршрут, само че това не значи, че няма да опитат да минат и през нашата страна.

Трад посочи, че измежду завръщащите в Европа бойци има разочаровани от ИДИЛ, само че и такива, които се връщат по заповед на водачеството. Тази група е най-опасна, защото с другите може да се беседва и да се вършат опити за реинтеграция. Има и група европейски ислямисти, които не са съумели да стигнат до бойните полета в Близкия изток, които също таят неудоволетворение.

Това са хората, които съставляват клетките, а сега европейските служби към момента не знаят точния им брой. Вече има и няколкостотин европейци, които са се завърнали дружно с дамите и децата си – родени или израстнали в изискванията на „ Ислямска страна “ и към момента не се знае какво ще се случва с тези хора отсега нататък.

Журналистът акцентира, че ислямистите имат интензивно медийно наличие и даже реализират хакерски офанзиви. Така да вземем за пример те са хакнали радиото в Малмьо, Швеция и за известно време са употребявали честотите му, с цел да излъчват свои пропагандни материали. Хаквали са сателитни канали.

Тепърва ще виждаме сходна интензивност на такова равнище. Особено рисково е, тъй като нашата система, световно казано, е доста обвързвана онлайн, тъй че това също ще е една интензивност. Разбира се, остава и казусът с пропагандата на терен.

Ситуацията в целия Близък Изток може би наподобява като голям политически безпорядък, само че действително това е кулминационна точка на поредни дейности, разяснява той и добави, че съперничеството сред Саудитска Арабия и Иран излиза на ново, доста по-открито равнище.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР