Група наричаща себе си Революционна самозащита“, пое отговорност за въоръжената

...
Група наричаща себе си Революционна самозащита“, пое отговорност за въоръжената
Коментари Харесай

Въоръжена групировка пое отговорността за нападението срещу полицаи в Атина

Група наричаща себе си „ Революционна самоотбрана “, пое отговорност за въоръжената офанзива против полицейски елементи за битка с безредиците, извършена в центъра на Атина по-рано този месец, написа гръцкият Kathimerini.

В известие от групата, оповестено в интернет, те признават, че са стреляли по бус на частите за битка с безредиците, паркиран пред централата на партия ПАСОК в центъра на Атина на 10 януари т.г., като „ предизвестие “, а по-късно са „ нападнали още веднъж “ на 6 ноември.

Двама полицейски чиновници са били нападнати през нощта на 6 ноември, от мъж въоръжен с автомат, само че са съумели да се залегнат в спонтанни укрития, когато са забелязали приближаването на нападателя.

Групата е поела отговорност за няколко случая в Атина, измежду които нападението над офисите на ПАСОК през 2014 година, както и над посолството на Мексико през лятото на 2016 година, като управляващите считат, че тогава е употребявано същото оръжие, каквото и при последните акции на групата. Те са признали и за детонацията на ръчна граната пред посолството на Франция, през ноември 2016, когато пострада един от пазачите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР