Група Градус работи активно с университети, давайки шанс на младите

...
Група Градус работи активно с университети, давайки шанс на младите
Коментари Харесай

Градус си партнира с университети за подготовка на кадри

Група " Градус " работи интензивно с университети, давайки късмет на младежите, които желаят да се развиват в областта на произвеждане на птиче месо. Част от актуалните чиновници са почнали работа в сдруженията на групата, без да имат нужния опит или трудов стаж, само че са се построили и потвърдили като положителни експерти във времето.Тази година компанията подписа публично партньорство с Аграрния факултет на " Тракийски университет ", като възнамерява всяка година да организира стажантска стратегия, която да разрешава на студенти или преди малко приключили образованието си младежи да натрупат на практика познания и опит. Подобно съдействие поддържа и с Университета по хранителни технологии, гр. Пловдив.

Група " Градус " работи интензивно с университети, давайки късмет на младежите, които желаят да се развиват в областта на произвеждане на птиче месо. Част от актуалните чиновници са почнали работа в сдруженията на групата, без да имат нужния опит или трудов стаж, само че са се построили и потвърдили като положителни експерти във времето.

Тази година компанията подписа публично партньорство с Аграрния факултет на " Тракийски университет ", като възнамерява всяка година да организира стажантска стратегия, която да разрешава на студенти или преди малко приключили образованието си младежи да натрупат на практика познания и опит. Подобно съдействие поддържа и с Университета по хранителни технологии, гр. Пловдив.
Мотивираща работна среда
Една от значимите цели е " Градус " да бъде новаторска и да работи с грижа към личния състав. " Стремежът ни е да осигуряваме сигурна, приятна и мотивираща работна среда за нашите чиновници. Поради тази причина сега интегрираме нови политики за развиване, ръководство, оценка и мотивация на личния състав. Основен приоритет за нас е повишение ангажираността и мотивацията на чиновниците, както и тяхната подготовка ", разясняват от компанията.

В тази връзка основна за сдружението е връзката - да разбере какво вълнува заетите, с какви компликации се сблъскват в процеса на работа, по какъв начин биха съдействали за реализиране на задачите. Мениджърите се стараят да обезпечат нужното в допълнение образование за развиване на личния състав. Така компанията се стреми да построи добре работещи екипи, с цел да реализира бизнес задачите си.
Реклама
" Градус " извънредно цени опита, задълбоченото познаване на процесите и лоялността на по-старите чиновници. " Това в комбиниране с новите хрумвания, обучение на по-младите хора съгласно нас е извънредно добра композиция за създаване на сполучливи екипи ", изясняват от сдружението. Но с цел да се стигне до този триумф, означават от мениджмънта, членовете на екипа би трябвало да бъдат положителни комуникатори, да бъдат прочувствено интелигентни, да чуват и схващат особеното мнение.
Предизвикателствата в ръководството на хора
Едно от провокациите пред управлението е да покачва и поддържа ангажираността на чиновниците и в това време да откри нови способи за тяхното обосноваване. Персоналът получава в допълнение придобивки и бонуси съгласно представянето.

" Изключително доста ценим противоположната връзка, която получаваме от нашите чиновници, и считаме връзката за основна, тъй като желаеме хората да се усещат чути, забелязани и ценени и да знаят, че техният принос е значим и важен ", разясняват от компанията.

Тази настройка е в директна връзка с последните трендове в HR средите. Много изследвания измежду чиновниците, освен на български компании, само че и на интернационалните, демонстрират, че отношението на работодателя е правопропорционално на удовлетвореността на чиновниците. Хората правят оценка отношението, което получават на работното си място, като по-важно даже от размера на възнаграждението,
бонусите и други придобивки. Ако работодателят демонстрира, че цени чиновниците си, основава им условия за развиване, стимулира ги и съумява да им покаже, че те са значими за компанията и че техният принос е скъп и необходим, чиновниците ще се усещат доста по-мотивирани да работят за развиването на сдружението.
Реклама
Другото предизвикателство е ръководството на смяната. " Градус " ще интегрира нови политики за ръководство, развиване, оценка и мотивация на личния състав в целия холдинг. Това е огромен план, в който ще бъдат включени всички чиновници, като задачата е да схванат разпоредбите и правилата на препоръчаните модели и да прегърнат концепцията за развиване и рационализация на компанията в областта на ръководство на човешките запаси.
Колко значими са спомагателните умения
При подбора на фрагменти от огромно значение са личностните качества на претендента и това той да може да се впише в екипа и във фирмената просвета. " На мнение сме, че познания и умения се получават, само че полезности и качества като прочувствена просветеност, преданост, отговорност не могат да бъдат построени в процеса на работа ", считат от сдружението.

От компанията смятат, че другата и по-несигурна среда за бизнес слага нови условия и пред водачите. От значително значение е ръководителите да са положителни комуникатори и да са поредни в дейностите си. Да вдъхват доверие в екипите. Да съумяват бързо да уловят динамичността в бизнес средата - в случай че тя изисква смяна в процесите, пазарите, продуктите, да реагират навреме. Така у хората остава чувство, че работят за сполучлив шеф.
ТрансформацияГрупата е учредена преди повече от 30 години с фокус птицевъдство, а преди близо 5 години сдружението дебютира на Българска фондова борса с едно от най-големите IPO-та в България. В края на предходната година ръководството на компанията бе поето от професионален мениджмънт, който включва специалисти от финасовия бранш и финансовия пазар. " Градус " АД е част от главните показатели на БФБ и е една от най-големите компании по пазарна капитализация. За 2022 година консолидираните й доходи нарастват до 179 млн. лева Дружеството е главен производител на пилешко месо за българския пазар и разплодни яйца за експорт.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР