Група демонстранти против ваксинациите и привърженици на конспиративните теории блокираха

...
Група демонстранти против ваксинациите и привърженици на конспиративните теории блокираха
Коментари Харесай

И Канбера блокирана от протести срещу задължителното ваксиниране

Група стачкуващи срещу имунизациите и последователи на тайните теории блокираха австралийската столица Канбера преди завръщането на федералния парламент във вторник, заяви " Блумбърг ".

Стотици коли и камиони, развяващи австралийски флагове, военни флагове и предизборни банери за някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, демонстрираха в града през последната седмица, с цел да призоват за преустановяване на условията за имунизация в предприятията и местата на работа.

Демонстрантите блокираха пътищата към летището в неделя, когато политици и техният личен състав се връщаха в Канбера от цялата страна преди седмицата на парламентарни съвещания. Малък брой служители на реда бяха изпратени на летището, с цел да попречат на стачкуващите да стигнат до постройката.

Протестите в Канбера повториха сходни демонстрации в канадската столица Отава, където стотици водачи на камиони и други стачкуващи окупираха улиците на града, с цел да призоват за преустановяване на рестриктивните мерки за Covid-19.
 Отава разгласи изключително състояние
Отава разгласи изключително състояние

Заради продължаващите демонстрации

Австралийските митинги привлякоха смесени стачкуващи, съгласно организацията. Те включват последователи на придвижването " суверенни жители ", което нормално има вяра, че хората не са обвързани с избрани закони, както и последователи на тайни теории в жанр QAnon, които настояват без доказателства, че държавното управление се ръководи от загадка мрежа от педофили, които трафикират деца.

Нито министър председателят Скот Морисън, нито опозиционната Лейбъристка партия , са коментирали митингите в Канбера.

Австралия е една от най-ваксинираните страни в света, като съвсем 94% от популацията над 16 години е получило и двете дози ваксини против Covid-19. Въпреки че държавното управление не направи имунизирането на жителите наложително, доста хора са били длъжни да си слагат и двете ваксини, преди да могат да се върнат на работа. Сред тях са здравните експерти.

Въпреки високите равнища на имунизация, гласовито малцинство от австралийците отхвърлиха имунизациите, което докара до митингите в Канбера. Докато стачкуващите против имунизацията настояват, че техният брой от време на време е достигал над 100 000, локалните медии показват, че общият брой на присъстващите е покрай няколко хиляди.

Неделните демонстрации последваха седмици на произшествия в столицата с присъединяване на протестиращите, в това число голям брой конфликти пред постройката на Народното събрание на Австралия и опити за блокиране на Националния пресклуб във вторник, когато министър председателят Скот Морисън изнасяше тирада.
 Рекорден брой новозаразени с Covid-19 в Австралия
Рекорден брой новозаразени с Covid-19 в Австралия

Омикрон докара до огромен растеж на хоспитализациите

На 30 декември вратите на остарялата постройка на Народното събрание в Канбера бяха изгорени по време на проява против имунизацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР