Грубо казано, общата сума, осигурена за Украйна от началото на

...
Грубо казано, общата сума, осигурена за Украйна от началото на
Коментари Харесай

САЩ са изразходвали 96% от парите, предназначени за Украйна

" Грубо казано, общата сума, обезпечена за Украйна от началото на войната, е над 60 милиарда $. Не единствено за защита, само че и за икономическа, финансова и филантропична помощ. Изразходвахме към 96 %, а от фондовете за защита - повече от 90 % ", съобщи той.

" Фронтът в Донбас и Запорожието остава деен с боеве по цялото му продължение. Фокусът ни е да продължим да оказваме помощ на украинците, с цел да се възползват най-добре, преди времето да се промени изцяло и да затрудни по-нататъшното нахлуване. Вярваме, че те могат да отвоюват територията си. Били са подценявани нееднократно още от началото на този спор ", добави Кърби.

Президентът Джо Байдън насочи към Конгреса искане за нови средства за украинската войска още през август. Инициативата обаче беше блокирана от републиканците, пропомня БНР.

Зеленски: Украйна ще продължи да се бори с Русия макар сложната контраатака

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че страната му ще продължи да се бори с съветските сили макар компликациите в актуалното й контранастъпление и обстоятелството, че вниманието на водачите на Запада е ориентирано към спора в Близкия изток, съобщи Ройтерс.

В изявление посредством видеоконферентна връзка за Ройтерс Зеленски сподели, че въоръжените сили на Украйна не са се отказали да реализират прогрес на бойното поле тази година и изрази увереност в този триумф.

Президентът изрази убеденост, че Украйна ще бъде в положение да подсигурява следвоенното си възобновяване без корупция. Той означи, че Киев към този момент е посочил забележителен прогрес в битката с корумпираността, добавя Българска телеграфна агенция.

В същото време Зеленски посочи безпокойството на украинския народ от апелите на представители на Републиканската партия в Съединени американски щати да бъде понижена помощта за Киев. Той сподели, че без значение от всичко персонален избор на американците е за кого ще гласоподават на президентските избори в страната и че след тях няма да стане ясно незабавно какво би означавало за Украйна вероятно завръщане на Доналд Тръмп на президентския пост.

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР