Груби спекулации са причина за забавяне с половин година на

...
Груби спекулации са причина за забавяне с половин година на
Коментари Харесай

Груби спекулации забавиха премахването на опасните дървета, обяви кметът на София

Груби спекулации са причина за закъснение с половин година на дейностите по пречистване на рисковите дървета в Борисовата градина, сподели през днешния ден по Българска национална телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова. Коментарът и идва след следващ случай с паднало дърво, при който през вчерашния ден почина мъж.

Фандъкова изясни, че поради съмненията за готвена сеч в Борисовата градина, които не отговаряли на истината, маркирането на рисковите дървета ще стартира чак в този момент. Кметът акцентира, че това ще стане оптималната транспарантно, като за задачата маркировката ще стои един месец, с цел да може, в случай че има съмнения, че ще се режат здрави растения, да се реагира.

Йорданка Фандъкова сподели още, че непрестанно се прочистват рисковите дървета и клони в София, като през този и идващият месец тези действия ще продължат. За дърветата край натоварени булеварди, учебни заведения, детски гради и най-оживените паркови алеи ще се прави и ревизия със специфичен уред, който дава подробни данни за тяхното положение. Кметът на София помоли и хората да подават сигнали за рискови дървета.

Разширението на Околовръстното до " Младост " се съгласува на последна инстанция

В отговор на въпрос, Йорданка Фандъкова разгласи, че планът за уголемение на околовръстния път на София от квартал " Младост " до метода към автомагистрала " Тракия " е даден за координиране пред последната нужна инстанция. " Имам уверенията на Агенция " Пътна инфраструктура " и персонално министър председателят Бойко Борисов, че ще се откри финансиране и работата ще стартира в най-скоро време ", добави кметът на София.

Коментирайки надигането на асфалта на бул. " Черни връх ", след проливния дъжд в понеделник, Фандъкова разгласи, че и там е имало спекулации, че повода е некачествения ремонт. Тя посочи, че казусът идва от задръстване на шахта и това е станало в остарелия сектор на булеварда.

Отговаряйки на въпрос за ремонтите в София, Фандъкова особено се извини на жителите на квартал " Овча купел ", който поради построяването на продължението на метрото и възобновяване на съществени пътни артерии е мъчно наличен. Тя пое ангажимен бул. " Овча купел " да бъде отворен за придвижване до 15 септември.

Ремонтът на бул " Прага " ще завърши към края на август. Кметът на София акцентира, че най-сериозният сходен план в столицата е бул. " Дондуков ", като повтори, че секторът сред Министерски съвет и ул. " Раковски " ще бъде пуснат в средата на септември. От средата на септември до края на октомри пък ще се затвори правата сред ул. " Раковски " и бул. " Васил Левски ", с което цялостният ремонт на " Дондуков " ще завърши.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР