Грозни гледки в края на режима на Борисов. Беше ясно,

...
Грозни гледки в края на режима на Борисов. Беше ясно,
Коментари Харесай

Евгений Дайнов: Борисов няма да си тръгне просто така, ще става по-грозно*

Грозни гледки в края на режима на Борисов. Беше ясно, че ще стане по този начин. Но това е единствено началото. Тепърва ни следва да узнаем още по-ужасяващи неща. Страхът в душите на жертвите явно отстъпва.
" В политиката ", повтаряше Иван Костов, " нещата имат лични имена ". Всяко нещо, което се случва, си има име. Въпросът е то да бъде посочено. Защото един път посочено, на повърхността излиза истината. И към този момент няма по какъв начин тя да бъде замазвана с похватите на " Севда ТВ ".
Името на това, което се случва в България
Да назовем някои неща от последните дни със личните им имена. Заседава комисията на Мая Манолова за следствие на делата на Борисовата власт.., защото жертвата, явно решила да си постави главата в торбата, споделя нещата такива, каквито са. Стига досега, в който в едно от седалищата на властта са събрани двайсетина незадоволително покорни бизнесмени, с цел да им бъде излъчено поучително филмче: а точно, по какъв начин в пандиза насилват полово към този момент задържан бизнесмен. Да си знаят какво се случва на незадоволително послушните.
Тази преживелица си има име: фашизъм, само че с локална мутренска специфичност. Да забележим исторически аналог. След опита за атентат против Хитлер през лятото на 1944 година в арестите се оказват заговорници, обвинени и просто неугодни на " фюрера ". С тях се разправят по следния метод: окачват ги изотзад на огромни куки (на които в кланиците провесват животинските трупове) и ги оставят по този начин, до момента в който умрат. Снимат цялото упражнение на филм, след което го демонстрират на офицерството като предизвестие - какво се случва с тези, които не са лоялни към " фюрера ".
В нашия случай, до момента в който очевидецът споделя ужасяващия си роман, в залата на проверяващата комисия в Народното събрание нахлува тайфа ГЕРБ-депутати. И с физическо влияние прекъсват работата на комисията.
И тази преживелица си има лично име: болшевизъм. В началото на 1918 година в Петроград се привиква Учредително заседание, което да преоснове Русия от монархия в република. То е съответно определено на избори, неоспорвани от никого. По време на първото съвещание в залата нахлуват десетина матроси-болшевики и разтурят събранието със закани за принуждение.
Елементът на локалната мутренска специфичност е в изнасилването на арестанта. Едно време, в по-зле уредените казарми, както и в мъжките спортни школи изнасилването на мъже се ползваше като инструмент за изкривяване и послушание. Впоследствие този прийом бе пренесен в мутренските среди, а по-късно явно и в средите на властта, произлизащи частично от мутренските среди.
Тези хора няма да си тръгнат просто по този начин. Ще бъде грозно.
Беше ясно, че краят на режима на Борисов ще е съпроводен от извънредно грозни гледки. Но това е единствено началото. Тепърва ни следва да узнаем още по-ужасяващи неща. Страхът в душите на жертвите явно отстъпва, с цел да бъде заместен от гняв. Ще завалят още свидетелства. Отравянето на Гебрев от сътрудници на Путин, евентуално асистирано от същия този режим, ще ни се вижда като почтена задявка.
Дотук намерихме три лични имена на този режим: фашисти, болшевики и мутри. Предстои ни да намираме още. Това загатна самият Борисов в отговор на свидетелствата на жертвата в разтуреното съвещание на комисията: " Знаеш ли и ние какви хубави работи (...) Какви работи сме им подготвили (...) Готвиме се с още по-голяма мощ да се врежем в тях ". Имайки поради аспекта на случката, изборът на метафората „ врязване ” е самичък по себе си индикативен.
Тези хора няма да си тръгнат от властта " безмълвно, по британски ", както пееше Висоцки. Ще бъде грозно.
Автор: проф. Евгений Дайнов, Deutsche Welle
Заглавието е на редакцията
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР