Грозен и недопустим инцидент е станал в наше училище.Институции в

...
Грозен и недопустим инцидент е станал в наше училище.Институции в
Коментари Харесай

Проверяват удряла ли е учителка дете в специално училище в Търговище

Грозен и неприемлив случай е станал в наше учебно заведение.

Институции в Търговище започнаха инспекции в локално учебно заведение след обява на родители в обществените мрежи поради недопустимо държание на преподавател.

Проверката е в Специалното учебно заведение за деца с повреден слух „ Св. Иван Рилски “, сподели пред Българска телеграфна агенция началникът на Регионалното ръководство на образованието Елка Станчева.

През почивните дни в локална група в обществените мрежи се появи обява – видеоклип, от който се вижда, че преподавател от учебното заведение удря дете, след което то пада от стола си. Възмутени родители разгласяват клипа, по думите им, с цел да стане общоизвестно държанието на учителя. Сениха Мехмедова от село Кралево, чието дете също е ученик на образователното заведение, сподели, че учителката би трябвало да бъде отстранена от работа. Днес дамата не е пуснала щерка си на учебно заведение и има намерение да я остави вкъщи, до момента в който въпросът не бъде позволен в интерес на учениците. Именно Мехмедова взема решение да даде публичност на случая, „ с цел да спре тормозът в учебно заведение “.

Днес екип от отдел „ Закрила на детето “ е направил инспекция в учебното заведение.  Представители на отдела са се самосезирали. „ Проведен е диалог с шефа, към момента се събира информация и се прави се изследване. Действаме по неотложност. В отдела няма подавани сигнали от жители за сходни случаи “, сподели началникът на отдела Ирина Йорданова. Тя добави, че по време на диалога с шефа учителката не е участвала в образователното заведение. Работи се в синхрон с други институции.

Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Търговище също се е самосезирала незабавно след обявата в обществените мрежи. Своевременно за случая е известена Районната прокуратура в града. Полицията е почнала инспекция по случая, която се прави под управлението на Районна прокуратура, сподели представителят на Дирекцията Ани Кръстева. Проверката ще бъде завършена в период до 72 часа.

Телефонът на шефа на учебното заведение Полина Тодорова през днешния ден остана изключен.

В учебното заведение се образоват и възпитават деца от съвсем цяла Североизточна България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР