Грипът настъпва, седем области пред епидемияГрипната обстановка в страната се

...
Грипът настъпва, седем области пред епидемияГрипната обстановка в страната се
Коментари Харесай

Вижте акцентите от броя на „Труд“ във вторник, 16 януари 2018

Грипът настава, седем области пред зараза

 02-01-%d0%bb%d1%8f%d0%b2%d0%be

Грипната конюнктура в страната се усложнява, демонстрират данни на районните здравни инспекции.
Заболеваемостта от грип и остри респираторни болести (ОРЗ) се усилва навсякъде като най-висока е в област Перник, където грипна зараза беше оповестена в събота, следвана от областите София, Пловдив, Стара Загора, Габрово, Силистра, Пазарджик и Благоевград, които са пред зараза.

Президентът Алиев даде обещание
на ниска цена газ за бедните у нас


 26238926_2110546362506756_1531197951972768704_n

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев даде обещание на ниска цена газ за България и разгласи, че „ към този момент подредих на СОКАР да стартира изследване по тематиката ”. Това стана след среща с премиера Бойко Борисов, който през вчерашния ден дойде на двудневно работно посещаване в Баку. Борисов беседва „ на четири очи“ с Алиев, след което двамата дадоха обща конференция в резиденцията „ Загулба ”.

Натрапен от зелените закон
блокира зимния туризъм


 7-faksimile2

Приетите през 2012 година промени в Закона за горите се оказват следващата непреодолима спънка пред развиването на зимния туризъм в България. Корекциите в нормативния акт влизат по времето на кабинета „ Борисов 1 ” и са записани след махленски напън, проведен от зелените. Както „ Труд ” писа във вчерашния си брой, разрухата на Витоша е поради спорни текстове в настоящия План за ръководство на Природния парк.

Съдят Прокопиев
и двама министри на 8 март


 09_01-1

Специализираният углавен съд отсрочи за 8 март разпоредителното съвещание по делото против издателя Иво Прокопиев и някогашните министри на енергетиката и финансите от кабинета „ Борисов 1 ” Трайчо Трайков и Симеон Дянков. Процесът се води и против трима брокери от консултантската компания „ Булброкърс ” – Радослав Рачев, Любомир Евстатиев и Петър Василев. Шестимата са подсъдими за приватизацията на 33% от държавния дял в ЕВН.

Агентурата на Сорос с поредна купчина пари

 христо иванов, антоанета цонева

Сдружение “Институт за развиване на обществената среда ”, свързван на първо място с дясната ръка на водача на “Да, България ” Христо Иванов – Антоанета Цонева, е измежду последните бенефициенти на Фондация “Америка за България ” за отминалата 2017 година Със задна дата от частния донор оповестяват, че за интервала септември 2017 г.-септември 2019 година НПО-то, което Антоанета Цонева към този момент е напуснала, получава грант от 346 850 лева

България и Европейската защита. Версия 2.0

 10_1

Повече взаимни отстъпки със сигурността няма накъде да вършим – коментар на Димитър Гърдев

Как двата пола родиха третия джендър

 11-01-kuti

Истанбулската спогодба и последствията от утвърждението й в България – разбор на Антон Гицов

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР