Грижите за кожата не винаги означават купища пари, похарчени за

...
Грижите за кожата не винаги означават купища пари, похарчени за
Коментари Харесай

7 изненадващи ползи от леда, за които не сте подозирали

Грижите за кожата не постоянно значат купища пари, изхарчени за скъпи артикули без забележим резултат. Терапията с лед е ненадейно елементарен способ, който всеки може да опита вкъщи си и да се наслаждения на по-свежа и хубава кожа, без да похарчи нито стотинка.

Bright Side показва няколко метода, по които ледът може да стане част от разхубавяващите процедури.

Какво би трябвало да знаете, преди да започнете терапия с лед

- Винаги я прилагайте върху чисто лице.

- Използвайте ръкавици, с цел да държите кубчетата – изключително в случай че желаете да извършите дълъг масаж на лицето.

- За масаж на лицето прилагайте леда непосредствено върху кожата – покрийте кубчетата с мека забрадка или найлонова торбичка.

- Можете да употребявате кубчета непосредствено върху лицето си за отнасяне на акне или отичане към очите.

- За да избегнете изгаряния на кожата, в никакъв случай не прилагайте ледени компреси за повече от един час.

- Можете да удвоите изгодите, като извършите ледени кубчета с краставица, зелен чай или чесън.

За по-гладка кожа

Всяка вечер или преди лягане, пробвайте следното: измийте си лицето, напълнете найлонова торбичка с лед и деликатно масажирайте региона на врата и лицето за към три минути. За няколко дни ще забележите резултати: кожата ви ще стане по-свежа и гладка. Освен това лечението предотвратява бръчките и оказва помощ да спите по-добре.

Освободете се от акнето

Терапията с лед е един от най-хубавите способи да се справите с акнето. Измийте лицето си, увийте кубче лед в чиста забрадка или салфетка, и деликатно притиснете към пъпката за 3 до 5 минути. Резултатите ще ви изненадат.

Намалява бръчките

Този елементарен способ работи по този начин: ледът усъвършенства кръвообращението и предотвратява преждевременното стареене и бръчките. Можете да масажирате лицето си към минута всеки ден преди да нанесете грим.

Срещу разширени пори

Минете с кубче лед непосредствено върху лицето си за 2 – 3 минути. Ако проявявате неизменност, че видите, че разширените и отворени пори ще се свият за няколко дни.

Сложете завършек на подпухналите очи

Има доста аргументи да се разсъните с подпухнали очи, даже да не сте плакали цяла нощ. Ледът е най-хубавият асистент в сходни случаи. Увийте две кубчета лед в кърпи, сложете ги върху затворените очи и деликатно масажирайте в продължение на две минути с мудни кръгообразни придвижвания.

Стопете мазнините в региона на корема

Ако не можете да си позволите професионална криотерапия, ето какво можете да извършите вкъщи. Поставете пакет с лед върху корема за 15 минути. Махнете го за три минути, след което повторете за най-много час. Ледът трансформира белите мастни кафези в кафяви, които по-лесно се изгарят. Но, несъмнено, този трик дава най-хубави резултати, когато се комбинира със здравословна диета и постоянни извършения.

Източник: Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР