Грижата за здравето е най-доброто лекарство, гласи японска поговорка. Днес

...
Грижата за здравето е най-доброто лекарство, гласи японска поговорка. Днес
Коментари Харесай

Наша фармацевтка откри старинна рецепта, бореща коронавируса

Грижата за здравето е най-хубавото лекарство, гласи японска сентенция. Днес тези думи са изключително настоящи, а в битката за по-висок имунитет и опазване на здравето може да оказват помощ и билките, уверена е Катя Иванова, фармацевт от Горна Оряховица.



От три десетилетия тя се занимава с билкарство, има над 130 създадени и оповестени предписания в 8 книги, отдадени набилкарството. Носител е на доста награди за работата си, а от 2018 година е почетен ръководител на бакалавър-фармацевтите в България.

72-годишната Катя Иванова от Горна Оряховица е правнучка на известния билколечител и баяч Начо Начев. От 52 години е фармацевт, а от три десетилетия работи в региона на билколечението . Това е строга просвета и са правилни думите, че за всяка болежка има билка, споделя фитотерапевтът.

„ Мъча се да намеря билката, която е срещу злобата и завистта, това което най-вече ни мъчи. Иначе всичко друго към този момент съм го открила, че е правилно и че в действителност за всяка болежка има билка, само че е доста значимо кой предписва за тази болежка билката .

Казват, че Господ с едната ръка показвал заболяването, а с другата показвал билката, която е за лекуване, само че в този момент към този момент билколечението е в ръцете на фармацевтите “, споделя Катя пред БНР.

„ Билките могат да бъдат рискови, в случай че не се оферират от експерт. Употребата им без надзор може да докара до беди за здравето ", безапелационна е Катя Иванова, която счита, че в днешните условия при необятното разпространяване на болестта Covid-19 билките могат да дойдат на помощ .

„ Това е така наречен котешки нокът, перуанска билка - най-силната противовирусна билка . Ние я получаваме под разнообразни форми.

Първо като билка, от която се прави чай. Този чай могат да пият и деца .

Второто е под форма на смес, на капсули, на таблетки ", споделя още фармацевтката.

Другата билка, която е доста значима за този интервал, е златният корен .

„ Това е билка, която е импорт за България. Макар че преди време, при по-старите българи е съществувала и е изкоренена, в този момент още веднъж има насаждения в България.

Това е най-важната адаптогенна билка, т.е. тя приспособява организма към дадена обстановка . Тази билка може да се употребява и за деца и тя е включена в серията „ Царски билки “.

Царските билки” обезвреждат и вредата от използването на синтетични медикаменти, доставят естествен витамин С в биологично дейната му форма и подсигуряват цялостна поддръжка на организма . Дозата е друга и зависи от възрастта ", прецизира експертът.

Шипката е доста значима, тя е с високо наличие на витамин С. Мащерката е за тази цел .

Тъй като този грипен интервал протича повече с кашлица и бронхитни форми, аз предлагам и още една композиция да се направи по старинна рецепта .

Намерих - композиция от копър, който не дава опция да се задържат течности в белия дроб, втората билка е живовляк. Това е една от най-хубавите противокашлични билки, срещу образуването на тайни . Третата билка е маточината. Тя, като се изключи че има противовъзпалително деяние, подкрепя действието на живовляка ", споделя билкарката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР