Грижата за сърцето и предотвратяването на редица инфаркти и инсулти

...
Грижата за сърцето и предотвратяването на редица инфаркти и инсулти
Коментари Харесай

Каква е сърдечната ви възраст, вече можете да проверите

Грижата за сърцето и предотвратяването на редица инфаркти и инсулти става все по-значима тематика през последните години. Все повече такива случаи се следят, а грижата за здравето и сърцето е от главно значение.

Досега лекарите трябваше да оферират профилирани медикаментите единствено на пациенти с 10% или по-висок риск да получат инфаркт или инсулт в границите на десетилетие.  Но знаете ли дали сте изложени на риск да бъдете изумени от някоя сърдечна болест?

Калкулаторът на NHS за сърдечна възраст пита хората за тяхната възраст, тегло и височина, както и за съществена информация за кръвното налягане, холестерола и историята на болесттите им, написа DailyMail. Тестът, наличен на уеб страницата на организацията, е предопределен за хора на възраст сред 30 и 95 години. 

Ако се интересувате от възрастта на сърцето си,

Калкулаторът за сърдечна възраст пита хората за тяхната възраст, тегло и височина, както и за съществена информация за кръвното им налягане, холестерола и здравната им история. С него се ревизира по какъв начин " сърдечната им възраст " подхожда на действителната им възраст. 

Инструментът оказва помощ на хората да плануват възрастта, на която е евентуално да развият сърдечно заболяване през идващите 10 години, откакто се вземе поради елементарна информация за метода на живот, в това число растеж и тегло.

От потребителите се изисква да вкарат съществени данни, в това число възраст, растеж, етническа принадлежност, тегло. Също по този начин се взема поради кръвното налягане, в случай че е известно, равнището на холестерола и дали в миналото са се нуждаели от медикаменти за високо кръвно налягане.  

Освен резултатите, калкулаторът дава и здравни препоръки за кръвното налягане, холестерола и тежестта въз основа на предоставените данни. 

Предишни изследвания са открили, че статините, медикаменти употребявани за лекуване на холестерол, предотвратява един инфаркт или инсулт на всеки 50 души, които го одобряват в продължение на пет години.

Обикновено на хората се предлага да трансформират метода си на живот, с цел да понижат холестерола си, като да вземем за пример да подобрят хранителния си режим и двигателните си привички, да лимитират потреблението на алкохол и да спрат да пушат. Това оказва помощ и за здравето на сърцето ни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР