Грижата за красотата на кожата ни започва още в банята,

...
Грижата за красотата на кожата ни започва още в банята,
Коментари Харесай

Грижата за кожата започва от банята

Грижата за хубостта на кожата ни стартира още в банята, под душа.

Къпането всеки ден и топлата вода може да поизсушат кожата, по тази причина е значимо да се възползваме от дребните хитрини, които ще ни предпазят от това.

Забравете сапуна
Колкото и да не ви се коства необичайно, кожните лекари споделят, че нямате потребност от сапун. Той унищожава липидния пласт на повърхността на кожата и макар че ни оставя безпрепятствено и меко чувство, кожата е по-суха и е допустимо да стартира да се бели. Така че е най-добре да не употребявате сапун върху по-сухите сектори на кожата (деколтето, ръцете, краката и изключително прасците), или да изберете мек измиващ артикул без сапун.
Много дами с по-суха кожа харесват измиващите артикули за бебета – те в действителност са доста по-щадящи и рискът да раздразнят или пресушат кожата е най-малък.

Добавете масла
Има и още един доста потребен трик за дамите с извънредно суха кожа. Намажете най-сухите и деликатни сектори (например лицето, шията, деколтето) с обичаното си козметично масло преди да влезете под душа. Маслото основава предпазен филм, тъй че в случай че постоите по-дълго под водната бликам, можете да се застраховате по този метод от изсушаване. Ние предлагаме кокосово олио или масло от жожоба, което има отлично противостареещо деяние.

Без гореща вода
Подобно на сапуна, горещата вода също изсушава кожата. А двете в композиция са сериозна опасност за красивата кожа. Къпете се с по-хладка вода, а в случай че можете – правете си и контрастни душове.

 dush

Хидратирайте незабавно
Нанасяйте хидратиращ лосион незабавно щом излезете от банята. Какъв да бъде той изберете съгласно кожата си. За суха и сензитивна кожа може да употребявате здравна козметика, предопределена за този вид кожа. Някои кожни лекари поучават да прилагаме триминутното предписание, съгласно което би трябвало да нанесем хидратиращ артикул до три минути след излизане от банята. След това, рискуваме кожата ни да стартира да губи скъпа влага.

Сменяйте гъбата постоянно
С течение на времето гъбата се трансформира в разплодник на бактерии. Добре е да я сменяте всеки месец и да я изпирате добре след потребление, както и да я оставите да изсъхне на изсъхнало място.

Оставете обезкосмяването за най-после
Ако се бръснете, оставете го за най-после. Колкото по-бавно го вършиме, толкоз по-малко евентуално е косъмчетата да порастват във вътрешността. В банята порите на кожата се отварят, тъй че откакто сте постояли известно време под душа, ще постигнете идеално гладка кожа.

Не губете доста време под душа
Средното време, което би трябвало да прекарате под душа, е 5-10 минути или малко повече, в случай че се епилирате. Колкото по-дълго време прекарате под водата, толкоз по-вероятно е да пресушите кожата.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР