Григор ЛиловДържавният департамент нощеска информира Конгреса, че Русия не спазва

...
Григор ЛиловДържавният департамент нощеска информира Конгреса, че Русия не спазва
Коментари Харесай

Ядрено-ракетен блокаж – Русия не спазва договора за контрол на ядрените оръжия

Григор Лилов

Държавният департамент нощеска осведоми Конгреса, че Русия не съблюдава единствения останал контракт сред двете страни за надзор на нуклеарните оръжия. 
Кремъл е отказал да допусне американски инспектори в обекти за разполагане на нуклеарни оръжия - обвързване по контракта " Нов СТАРТ ", който беше възобновен за пет години през февруари 2021 година.
Договорът беше подписан през 2010 година Според него двете страни лимитират стратегическите си нуклеарни арсенали до по 1500 бойни глави. 
Основният механизъм за инспекция на контракта са взаимните инспекции. С тях всяка страна може да ревизира данни и доказателства за нуклеарния боеприпас на другата. Русия е прекратила инспекциите, като е декларирала, че наложените наказания против нея основават спънки пред осъществянето им, показва Държавният департамент. 
„ Русия също по този начин не извърши задължението по Новия контракт START да свика сесия на Двустранната консултативна комисия в сходство с графика, очакван в контракта “, твърди Държавния департамент. 

Б. А. През 2020 година тези инспекции бяха спрени поради пандемията. По моето персонално мнение те няма да се възобновят най-малко до момента в който не завърши войната в Украйна, а позволявам и по-късно.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР