Григор Димитров започва участието си на първия за годината турнир

...
Григор Димитров започва участието си на първия за годината турнир
Коментари Харесай

Димитров срещу Вашро днес не преди 13:30 часа

Григор Димитров стартира присъединяване си на първия за годината шампионат от сериите Мастърс 1000 на клей в Монте Карло с дуел против родения в Монако Валентен Вашро. Срещата сред двамата е втора на Корт Рение III и ще стартира не преди 13:30 часа българско време, след края на мача сред Феликс Оже-Алиасим и Лука Нарди.


Григор влиза в конкуренцията в добра форма, откакто стигна до финала на Мастърса в Маями, където отстъпи на Яник Синер. Българинът е девети в схемата на шампионата. В Монте Карло най-хубавото класиране на Димитров е полуфинал - той доближава до тази фаза два пъти през 2018 (загуба от Рафаел Надал) и 2022 (загуба от Алехандро Давидович Фокина), като е на два пъти и четвъртфиналист (2013 и 2015).

Срещу себе си 32-годишният хасковлия ще има монегаск в лицето на Вашро, който е 141-и в международната класация и има едвам шест мача на равнище ATP. Димитров ще се изправи против 25-годишния тенисист за първи път в кариерата си.

Ако съумее да го в профил, за Григор следва дуел с Миомир Кецманович от Сърбия или участващия с " уайлд кард " Матео Беретини, който загря за шампионата с купа в Маракеш. Първият подложен конкурент за най-хубавия ни тенисист може да бъде номер 7 в схемата Холгер Руне. Димитров е в четвъртината на Синер, който е втори подложен. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР