Григор Димитров започна успешно кампанията на един от най-специалните за

...
Григор Димитров започна успешно кампанията на един от най-специалните за
Коментари Харесай

Експресна победа за Григор Димитров

Григор Димитров стартира сполучливо акцията на един от най-специалните за него шампионати - АТР 500 в Ротердам. Топ ракетата ни съкруши 48-мия в света Лоренцо Сонего със 7:6(4), 6:3 за 1 час и 32 минути игра.

Димитров направи ранен пробив в първия сет, само че незабавно загуби преимуществото си, след което превъзходството на сервиращите докара до тайбрек. Там също и двамата осъществяваха мини-брейкове, преди въпреки всичко Гришо да дръпне с 5-4 и с два безответни сервиса да затвори сета. Във втората част и двамата избавиха до два брейк-бола, а за 5:3 българинът увеличи доста равнището на ретурите си и си издейства основно преимущество. С безукорен начален удар мачът беше затворен безпроблемно.

Димитров осъществя 19 уинъра и направи 11 непредизвикани неточности, до момента в който противникът му се регистрира с 15 печеливши удара и 15 сбъркани. 28 от 59-те сервиса на българина бяха невърнати (24/61 на Сонего), като той имаше преимущество и в разиграванията от главната линия - 27 против 19 извоювани.

Следващият съперник на топ ракетата ни е Мартон Фучович, който отстрани сънародника си Лоран Марожан в първи кръг. Двамата с Гришо играха неотдавна в Australian Open и българинът завоюва в четири сета.

“Да, привикнах с изискванията бързо. Не играх доста безукорен тенис, само че бях доста стабилен във значимите моменти в мача. Точно това диря, когато не съм на най-хубавото си равнище. Щастлив съм, че прекосих през този противник, тъй като той е мощен и първокласен тенисист, с който не бях играл досега. Също по този начин явно имаше повече сила от мен. Винаги, когато съм идвал тук, се усещам чудесно. Казах си, че нямам време за подготовка, само че съм със страхотни мемоари отсам. Подготвих се добре, гледах много мачове, с цел да видя каква е ситуацията. С Мартон се познаваме от толкоз доста време. Уважаваме се доста, явно е, че няма да е елементарен мачът. Надявам се да съм подготвен ”, сподели Димитров с усмивка най-после.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР