Григор Димитров започна участието си на турнира на тревни кортове

...
Григор Димитров започна участието си на турнира на тревни кортове
Коментари Харесай

В Лондон – кошмар за Гришо! След тежка битка той...

Григор Димитров стартира присъединяване си на шампионата на тревни кортове в Куинс Клъб със загуба. Най-добрият български тенисист претърпя трагично проваляне в първия кръг в надпреварата на двойки, където си партнира със своя добър другар Райън Харисън.

Опоненти на българина и американеца бяха представителите на домакините - великобританците Кайл Едмънд и Нийл Скупски. Мачът се организира на корт №1 и приключи 6:3, 6:7 (2), 3:10 в обособените елементи, написа ПИК.

Трилърът бе грамаден - Едмънд и Скупски наваксаха пасив от 0:3 гейма във втората част, от мачбол в сет номер 2, и взеха частта със 7:6 (2). По този метод развоят на борбата се реши в шампионски тайбрек. Двубоят стартира с 5 гейма в интерес на подаващите. Съоветно резултат 3:2 за Едмънд / Скупски това Димитров и Харисън взеха следващ сервис-гейм за 3:3. Съумяха да пробият, повеждайки гейма, затвърдиха задатъка си - 5:3. И осъществиха още един брейк, затваряйки сет номер 1 с 6.

Супер серията за Гришо и Райън продължи и при започване на втората част - 3:0 гейма за Димит Харисън (1 пробив). Зададоха се 3 гейма (1 брейк) в интерес на великобританците. При резултат 3:3 Григор и Райън взеха подаването си трагично на 40 и поведоха с 4:3. Гейм и за Едмънд / Скупски след решаваща точка - 4:4. Димитров и Харисън завоюваха серви си за 5:4. Бързо подаване за великобританците - 5:5. Сервис-гейм за Григор и Райън и 6:5. Последва извънредно трагичен гейм, в който Нийл отразиха мачбол, вкарвайки сет номер 2 в тайбрек! Дългият гейм мина под диктовката на великобританците - 7:2 точки за тях. Шампионски тайбрек - 10:3 точки за съперниците на Гришо и Райън. Така Димитров е навън от надпреварата на двойки. Надвилите ще премерят сили в идващия кръг с спечелилите от мача Маю/Ербер (Франция) и австралийския тандем Хюит/ Кирьос.

На сингъл Димитров ще започва в влиятелния шампионат, провеждащ се в Лондон, против Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина). Още няма информация за датата и началния час на разногласието.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР