Григор Димитров започна новия сезон по възможно най-добрия начин –

...
Григор Димитров започна новия сезон по възможно най-добрия начин –
Коментари Харесай

Гришо: Да спечеля титлата в Бризбейн значи много за мен. Играя добър тенис, но има какво да подобря

Григор Димитров стартира новия сезон по допустимо най-хубавия метод – с купа от АТР 250 в Бризбън, а сега се приготвя за 14-ото си присъединяване в първия за годината шампионат от Големия шлем – Australian Open. Надпреварата, която стартира на 14 януари (неделя) е измежду най-силните шампионати на българина.
Ако погледнем резултатите на Григор в конкуренциите от Големия шлем от началото на кариерата му, то в Мелбърн той бележи най-силните си класирания. Българинът е играл три пъти на четвъртфинал, а през 2017-а доближи и до полуфинал, в който загуби епичена 5-сетов маратон против испанската легенда Рафаел Надал (6:3, 5:7, 7:6 (5), 6:7 (4), 6:4), който е измежду най-паметните мачове в кариерата му. Миналата година Димитров отпадна в третия кръг след загуба с 6:7(7), 3:6, 4:6 от бъдещия първенец Новак Джокович.
На конференцията след финала в Бризбън Григор Димитров бе запитан за възможностите му на Откритото състезание на Австралия, предава sportal.bg.
„ Искаш да спечелиш всеки шампионат, в който играеш. Това е, точка. Не желая да се слагам напрегнат или да си слагам високи цели и упования. Това, че играеш добре, не значи, че ще спечелиш. Има шампионати, в които играеш необикновено, само че внезапно нещо се случва и се представяш под упованията ”, отговори единственият българин в тенис елита.
Той акцентира, че Australian Open ще е доста по-различен шампионат:
„ Има една седмица до Мелбърн, всички ще отидат там, с цел да се борят. Форматът е три от пет сета, това е доста друг шампионат. Трябва да подкрепям тази линия, да не преставам да върша това, което върша, да упражнявам още. Там се играе под покрив, което трансформира изискванията малко. Има още неща, към които би трябвало да се приспособявам, дребни неща, добави Димитров.
Григор съобщи още, че е съсредоточен върху всичко, което може да повлияе на представянето му.
“Фокусиран съм върху това, което върша ежедневно – по какъв начин упражнявам, по какъв начин дремя, по какъв начин хапвам, какво върша, каква работа правя във фитнеса, върху какво работим с екипа ми. Има толкоз доста неща, които върша всеки ден. Знам, че звучи необичайно, само че не мисля за това, че играя добре. По-скоро за това по какъв начин ще изградя разиграване, какво ще върша по време на мач, какво ще направя в сериозен миг, по какъв начин ще подходя към топката. За мен това е занимателната част сега. Разбира се, в случай че правиш вярно всички тези неща, нещата се получават и печелиш ”, акцентира той.
“Да печеля купата в Бризбън значи доста за мен, мина много време от последната. Да играя против топ тенисисти, доста по-млади от мен, е доста добър метод да видя на какво равнище съм. Това е нещото, с което се гордея най-вече. Победата си е победа, купата си е купа, само че да видя равнището си е по-важно. В последните четири или пет месеца нещата, които върша на корта и отвън него се отплащат по превъзходен метод. Това се случи и в този момент. Смятам, че играя добър тенис, само че усещам, че има някои неща, които мога да подобря още малко. Кой знае какво ми следва, в случай че тези неща се получат ” съобщи Димитров.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР