Григор Димитров загуби с 2:6, 4:6 на полуфинала на Мастърс-а ...

Григор Димитров загуби с 2:6, 4:6 на полуфинала на Мастърс-а

Нори отнесе Гришо на полуфинала в Индиън Уелс след фрапантни грешки на българина

Григор Димитров загуби с 2:6, 4:6 на полуфинала на " Мастърс " -а в Индиън Уелс от новата първа ракета на Англия Камерън Нори, съобщи sportal.bg.

Българинът направи 28 непредизвикани неточности и в явно не бе в задоволително положителна физическа кондиция. В финалните си два дуела в " Рая на тениса " той реализира изключителни обрати против шампиона от US Open Даниил Медведев и шампиона от " Мастърс " -а в Маями Хуберт Хуркач, като силите му не стигнаха против другояче безгрешния Нори.

Британецът заслужава единствено аплодисменти за достигнатия шести край на турнир от АТР през този сезон, като към този момент е единствено на една победа от класиране на Финалите на АТР в Торино. Той не блестеше с нищо, с изключение на с невероятна резистентност от главната линия и липса на фрапантни неточности , каквито поведе видяхме от Димитров. Първият сервис на българина също не му вършеше нужната работа и не му обезпечи задоволително лесни точки, които можеха да спестят нервни моменти.Все отново , Гришо още веднъж напомни за себе си на най- огромната сцена и за седми път игра полуфинал на " Мастърс " турнир, както и за първи от Париж 2019-а. Във втора поредна конкуренция след тази в Сан Диего той стига до предпоследната фаза и основава учредения за оптимизъм за нови силни резултати до края на сезона.

Димитров ще се изкачи със седем позиции с натрупаните 350 точки от Индиън Уелс и от понеделник ще бъде 21-ви в глобалната класация , стига Камерън Нори да спечели купата в " Рая на тениса " . Ако някого всред Тейлър Фриц и Николоз Басилашвили триумфира, то Григор ще е 22-ри.

Източник: fakti.bg