Григор Димитров ще започне участието си на откритото първенство по

...
Григор Димитров ще започне участието си на откритото първенство по
Коментари Харесай

Григор Димитров е №13 в ранглистата преди турнира в Австралия

Григор Димитров ще стартира присъединяване си на откритото състезание по тенис на Австралия като номер 13 в света, сочи последната класация на АТП.

Българинът е с 2 775 точки, откакто преди седмица завоюва купата на шампионата в Бризбейн с победа със 7:6(5), 6:4 против датчанина Холгер Руне. Така той се изкачи на позицията на Томи Пол, който към момента не е записал дебюта си за календарната година. Американецът играе на следващия ден против французина Грегоар Барер, като този мач ще стартира след дуела на Димитров против унгареца Мартон Фучович.

Пред Димитров с 65 точки е още един американец - Тейлър Фриц, който в неделя трябваше да играе пет сета и 4 часа, с цел да преодолее съпротивата на на аржентинския левичар Факундо Диас Акоста с 4:6, 6:3, 3:6, 6:2, 6:4 в първия кръг в Мелбърн.

Димитър Кузманов продължава да бъде втора ракета на България, след като не съумя да преодолее първия кръг на квалификациите в Австралия. Той заема 234-о място и е с 29 позиции пред Адриан Андреев, като през тази седмица двамата ще играят на шампионат от сериите " Чаланджър " в Испания.

Лидер в международната класация продължава да бъде сърбинът Новак Джокович, който също започва сполучливо в Австралия. Той надделя хърватския квалификант Дино Призмич с 6:2, 6:7 (5), 6:3, 6:4. 

Втори е испанецът Карлос Алкарас, а третото място заема руснакът Даниил Медведев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР