Григор Димитров се класира за първия си полуфинал за 2021

...
Григор Димитров се класира за първия си полуфинал за 2021
Коментари Харесай

Гришо: Ще дам всичко от себе си да играя още по-добре утре

Григор Димитров се класира за първия си полуфинал за 2021 година, елиминирайки след трисетов триумф Аслан Карацев на ATP 250 шампионата в Сан Диего - 6:1, 1:6, 6:2. Българинът взе реванш от руснака за провалянето на четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън и записа три следващи победи за първи път от конкуренцията в Мелбърн насам.

Димитров даде заричане, че ще играе още по-добре на следващия ден, когато ще се изправи против Каспър Рууд в спор за място на финала в Сан Диего. Мачът ще бъде първи сред хасковлията и 22-годишния норвежец, който сега е десети в международната класация.

" Стартирах добре. Във втория сет изгубих два доста значими гейма и това ми коства сета. Трябваше да се прегрупирам, имах пробив, само че той е толкоз добър, взимаше топката рано, не ми даваше време. Трябваше да намеря друга тактика, изключително след първите четири гейма в третата част. След това започнах да се усещам по-добре, взимах по-добри решения и имах по-малко непредизвикани неточности ", разяснява Димитров след успеха.

" Тялото ми се усеща ужасно през цялата седмица. Вълнувам се, че съм тук и играя ", сподели Григор, който още веднъж беше подкрепян бурно от сънародниците си по трибуните в Сан Диего.

" Мина известно време, откогато играх полуфинал. Ще дам всичко от себе си да играя още по-добре на следващия ден ", добави първата ни ракета.

Димитров разяснява и втория в схемата Каспър Рууд, против който ще спори за място на финала.

" Страхотен тенисист. Играе доста мощно тази година, в един миг печелеше всички шампионати, в които участваше. В момента съм съсредоточен върху себе си, ще направя всичко допустимо, с цел да го спра. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР