Григор Димитров победи седмия в световната ранглиста Каспер Рууд (Норвегия)

...
Григор Димитров победи седмия в световната ранглиста Каспер Рууд (Норвегия)
Коментари Харесай

Гришо прелетя през 1/8-финалите в Монте Карло

Григор Димитров победи седмия в международната класация Каспер Рууд (Норвегия) с резултат 6:3, 7:5.
Така българинът се класира за четвъртфиналите на шампионата на червени кортове от сериите " Мастърс " в Монте Карло с награден фонд 5,8 милиона евро.

I СЕТ

Норвежецът поведе с 40-0 в първия гейм, след което въпреки всичко българинът съумя да дочака негова неточност при по-продължително разиграване. Още един невърнат начален удар и четвъртият подложен поведе с 0:1. Григор пласира три отлични първи сервиса и с тях си заслужи преимущество на корта, като за 40-0 нападна мрежата и приключи със смач. Начален удар по правата в полето за преимущество му обезпечи равнене на резултата за 1:1.

В третия гейм Димитров доближи до първия си късмет за пробив в мача. Той се възползва него и поведе с 2:1 на Рууд. Българинът още веднъж сподели отлична игра на сервис и небрежно завоюва гейма, затвърждавайки пробива си.

Норвежецът още веднъж показаа съмнения при подаването си и Григор стигна до нова точка за пробив. Димитров прати бекхенд в мрежата в миг, когато имаше преимущество в разиграването, а след това не можа да върне сервис по правата в полето за тъждество - 30-40. Размяна по диагоналите от бекхенд беше нарушена от Рууд, който избяга на форхенда си и опита да смени посоката, само че прати топката в мрежата - 4:1 с нов пробив.

При идващото си подаване Димитров позволи някои непредизвикани неточности, само че съумя да навакса изоставането си и завоюва гейма, увеличавайки задатъка си. Каспер Рууд съумя да завоюва идващия гейм и понижи изоставането си на 2:5. Първият удар на Димитров не му вършеше работа и той с двойна неточност подари троен брейк-бол на противника. Форхенд-уинър по противоположния диагонал обезврежда първата опция, само че при втората Рууд се възползва, въпреки да имаше и шанс с улавяне на линията, преди да излезе на мрежата да приключи - 5:3.

Двамата си размениха положителни отигравания при започване на деветия гейм. Димитров получи късмет за пробив и след неточност на мрежата от Рууд, завоюва сета.

II СЕТ

Димитров започва чудесно втория сет и изрично завоюва подаването, завършвайки форхенд воле по диагонала. Във втория гейм Рууд имаше шанс да нацели линията и топката да отскочи зле за Григор, само че в идващия миг пък контакт с мрежата я прати в навън. Страхотен форхенд по диагонала на Григор, до момента в който тича, беше обезвреден инцидентно от Рууд за 40-15. Норвежецът даже се извини за извоюваното разиграване, а след това затвори гейма с невърнат сервис.

В третия гейм Григор затвърди отличната си игра на сервис и поведе с 40:0, след което със слайс завоюва подаването си. Тежко разиграване в идващия гейм бе решено от норвежеца с форхенд по противоположната права, който смени посоката и затрудни Григор. Българинът обаче направи същото с печеливш форхенд по правата и вкара гейма в дюс, като въпреки всичко Рууд надви, въпреки да не разчиташе на първия си сервис - 2:2.

Димитров взе без игра първата точка за 15-0, а след това с технично воле на мрежата незабавно след сервис поведе с 30-0. Фантастичен форхенд-уинър по късия диагонал на Гришо му обезпечи справедливо преимущество от 3:2. Рууд завоюва подаването си, а при започване на идващия гейм Хубав първи форхенд незабавно след подаването свърши работа за Григор и направи резултата 30-30, а след това преувеличен форхенд на Рууд докара до 40-30. Димитров си затвори гейма безапелационно и поведе с 4:3, като още веднъж трансферира напрежението в половината на противника.

Димитров сподели добра игра при идващото си подаване и затвърди положителните усещания от началото на мача, печелейки деветия гейм. Норвежецът също сподели непоклатимост и изравни резултата - 5:5. Григор продължи да бъде сполучлив на сервис и поведе в идващия гейм с 40:0. Рууд върна една точка, само че с ослепително форхенд воле българинът излезе напред в резултата.

Григор започва чудесно идващия гейм като сподели страхотна игра на мрежата, а при опит на норвежеца да го трансферира приключи със смач. По-късно Рууд позволи двойна неточност и даде опция на Димитров да затвори мача. Първият беше пропуснат, макар че Григор изтласка противника обратно с форхенди по противоположния диагонал, само че пресили един от тях и това докара до 15-40. Грешка от бекхенд в средата на мрежата пък обезврежда втория късмет, само че от третия след сгрешен удар с противоположната страна на ракетата на Рууд завърши мача - 6:3, 7:5 за 93 минути.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР