Григор Димитров по прекрасен начин се класира за финала на

...
Григор Димитров по прекрасен начин се класира за финала на
Коментари Харесай

Феноменален Григор: Отстрани Зверев и ще играе на финала в Маями срещу Синер

Григор Димитров по прелестен метод се класира за финала на шампионата от Мастърс сериите в Маями.

След здрава борба на полуфинала той в профил Александър Зверев в три сета - 6:4, 6:7, 6:4 и на финала ще се изправи против италианеца Яник Синер.

До момента Григор бе печелил единствено в първия от осемте си конфликта със Зверев, а това се случи в Базел през 2014 година.

За да доближи до този заключителен стадий от шампионата, Гришо победи поредно Алехандро Табило, Яник Ханфман, Хуберт Хуркач и Карлос Алкарас.

С актуалната си победа нашето момче се завръща в топ 10 на света, като от идния понеделник се изкачва до деветото място в класацията на ATP.
Първата ракета на България - Григор Димитров ще играе край в шампионата от сериите “мастърс ” в Маями, Съединени американски щати. Той надделя олимпийския първенец Александър Зверев с 6:4 6(4):7 6:4, като отдаде заслуженото на своя противник, говорейки за неговата разнообразна игра.

“Нямаше по какъв начин да позволи топката да минава около мен, тъй като чаках Зверев да я праща и от двете страни.

Саша след първия сет подвигна играта си, беше доста мощен, поставяше ме напрегнат, и в третия беше доста добър. Мисля, че в края играх с малко повече престиж и това ми оказа помощ ”, сподели Димитров.

Успехът разреши на Гришо също по този начин да се върне и в топ 10 на международната класация, което не му се е случвало от съвсем седем години насам.

“Каквото и да кажа няма да бъде целесъобразно. Празнувам моята борба сега. Много неща, които съм приключил и са зад сцената, желая да стигна където бях, няма причина да не го направя. Дори когато съм имал подозрения в себе си, постоянно е имало някой, който е вярвал в мен, това е черешката на тортата ”, добави Димитров.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР