Григор Димитров отпадна още на старта на последния за годината

...
Григор Димитров отпадна още на старта на последния за годината
Коментари Харесай

Григор пак падна, аут е от новия Топ 10

Григор Димитров отпадна още на старта на последния за годината шампионат от Големия шлем в тениса - US Open. Осмият в света българин загуби с 3:6, 2:6, 5:7 от възстановяващия се от поредност контузии Стан Вавринка (Швейц), който се намира на 101-во място в света.

Двубоят на централния корт Артър Аш мина напълно под диктовката на Вавринка, първенец в Ню Йорк от 2016 година и участващ в този момент в "уайлд кард " от уредниците. На собствен ред Григор бе вял, провиснал и правеше прекомерно доста неточности, изключително на сервис.

Двубоят бе общо осми сред Димитров и швейцареца, като в този момент салдото е еднакъв - 4:4. В последните два мача обаче непроменяемо печели Вавринка, освен това безапелационно. На Уимбълдън преди два месеца той отново в профил Григор на старта, като го обърна от сет пасив до 3:1. Вчера не му даде и сет.

Показателна бе третата част от дуела им. В нея българинът съумя най-сетне да пробие подаването на Вавринка и поведе с 5:3, като имаше сервис да затвори частта. Малко преди този момент Стан бе употребявал медицински таймаут, поради болки в гърба, само че това не му попречи да си върне пробива в последния вероятен миг и повече да не даде на Гришо да завоюва и гейм.

Особено сериозен към българския тенисист бе именития швед Матс Виландер, който в този момент е анализатор на Евроспорт.

"Димитров би трябвало да реши какъв тенис желае да играе - силов или техничен. Сега той се лута от единия към другия. Но едно е несъмнено - той не се любува на тениса, който играе. Разочарова ме, до момента в който Вавринка игра на върха на опциите си сега ", сподели Виландер.

"Победих Димитров на една от най-неудобните ми настилки - тревата на Уимбълдън, и в този момент бях убеден в себе си. Трябваше да прилепям Григор, да го карам да тича по корта и проектът ми сработи. Днес изискванията не бяха от най-хубавите за игра, само че съм удовлетворен, че се оправих ", съобщи пък Стан.

Източник: Сега
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР