Григор Димитров отново разочарова българските фенове вчера. Той заяви, че

...
Григор Димитров отново разочарова българските фенове вчера. Той заяви, че
Коментари Харесай

Фючърси и Чалънджъри в България? Вижте колко пъти Григор Димитров участва в такива турнири

Григор Димитров още веднъж разочарова българските почитатели през вчерашния ден. Той съобщи, че по-скоро няма да взе участие на Sofia Open 2019. Това било " частен шампионат ".

" Защо би трябвало да вършим частен шампионат? Защо би трябвало да вършим това, в случай че може да създадем освен това, да се даде късмет освен на АТР играчи, а на нашите си играчи, за българите, за какво да нямаме повече Фючърси и Чалънджъри в България? ", сподели той пред bTV.

От 2004 година досега в България са извършени 62 шампионата единствено за мъже от категориите Фючърс с общ награден фонд 675 000 $. Проведени са и 3 Чалънджър шампионати. Анализът демонстрира, че тези повече шампионати обаче не са довели до повече българи в топ 100. В същото време с помощта на шампионата Sofia Open Адриан Андреев е първият тенисист, роден след 2001 година, участник в съществена скица на АТП шампионат. Всяка година главен акцент в шампионата са младите тенисисти, които получават опция за голям брой срещи и открити тренировки с играчите.

Самият Димитров е взел участие за пръв път на Фючърс шампионат през 2007 в София и Русе с уайлд кард от БФТ. През 2008 за първи път взе участие на Чалънджър в София с уайлд кард от БФТ. През 2009 година още веднъж взе участие с уайлд кард от БФТ на Чалънджър в София, което е и последното му присъединяване на подобен шампионат в България.

През 2010 година в България има 6 Фючърса, само че Григор не играе нито един. В същото време играе 5 в чужбина. Последното му присъединяване в Чалънджър е през 2011 година във Франция.

Фючърс шампионатите са най-ниското равнище на професионални шампионати в света на тениса. От 2019 ITF трансформира регламента и тези шампионати ще дават точки за обособена класация, която сама по себе си ще е подготвителна за международната класация при мъжете и дамите. Минималните наградни фондове при мъжете и дамите стават надлежно 50 000 и 25 000 $.

 Григор Димитров: Мога и без пари, не желая да споделям какво не ми доближава
Григор Димитров: Мога и без пари, не желая да споделям какво не ми доближава

" Правят си пиар на мой тил "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР