Григор Димитров категорично прави един от най-паметните турнири в своята

...
Григор Димитров категорично прави един от най-паметните турнири в своята
Коментари Харесай

Моментът на истината: Ясно е кога ще стартира финалния двубой между Григор и Синер в Маями!

Григор Димитров изрично прави един от най-паметните шампионати в своята кариера, откакто към този момент записа три следващи победи над представители на топ 10 в Маями. Надпреварата във Флорида беше най-неуспешната от сериите " Мастърс " за родния ни представител, който в никакъв случай не беше прекосявал 1/8-финалната фаза при досегашните си 12 участия, само че всички тези отрицателни статистики са към този момент в предишното и международният номер 12 е на единствено един триумф разстояние от това да завоюва втората си купа от тази категория.

Задачата на Григор обаче няма да бъде по никакъв начин лесна, тъй като му следва да премери сили с с третия подложен Яник Синер, чиято форма през актуалната година е повече от впечатляваща. Италианецът завоюва дебютната си купа от Големия шлем, откакто победи с купата в Мелбърн и до момента е позволил единствено една загуба в хода на сезона, която му беше нанесена от Карлос Алкарас в 1/2-финалите на надпреварата в Индиън Уелс.

Досега Синер и Димитров са се изправили между тях три пъти, като родният ни представител се поздрави с успеха в Рим през 2020-та година, когато италианецът към момента беше младеж, а по-високоранкираният състезател обърна статистиката в своя изгода, постигайки победи в Маями и Шанхай през предишния сезон. Въпросният конфликт в Маями беше от третия кръг на шампионата и Синер се наложи с удобното 6:3 6:3, единствено че в този момент Григор е в надалеч по-добра форма по отношение на оня миг и е подготвен да вземе своя реванш.

Финалната среща сред първата ни ракета и водача в годишната класация се чака да стартира малко след 22:00 часа българско време, а вие още веднъж бихте могли да я наблюдавате в действително време посредством линковете на нашия уебсайт.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР