Григор Димитров изигра един от най-силните си мачове тази година

...
Григор Димитров изигра един от най-силните си мачове тази година
Коментари Харесай

Григор Димитров елиминира Карлос Алкарас в Шанхай

Григор Димитров изигра един от най-силните си мачове тази година година и отстрани Карлос Алкарас в Шанхай. Така той се класира за четвъртфиналите на шампионата от сериите Мастърс. Надпреварата има награден фонд 8,8 милиона $.

Поставеният под номер 18 Димитров се оправи с лидера в схемата и номер 2 в света за два часа игра. Българинът завоюва след 5-7, 6-2, 6-4. За място на полуфиналите той чака номер 22 Николас Хари. Чилиецът има две победи в двата си мача против нашенеца.

С успеха 32-годишният хасковлия прекъсна серия от три загуби в три мача против Алкарас. Той проработи 184 465 $ и 180 точки за международната класация.

Димитров пропиля задатък от 5-3 в първия сет. Алкарас го обърна със серия от четири поредни гейма и взе седми следващ сет против българина.

Във втория сет Григор Димитров осъществя ранен пробив. После той завоюва още един път подаването на противника си и изравни резултата.

В решаващата трета част Димитров отново започва мощно – поведе с 3-1 и резервира преднината си до края. Така той записа 17-а победа в кариерата си против състезател от Топ 5 на международната класация. За последно той надви над настоящ номер 2 през 2021 година. Тогава той надделя руснака Даниил Медведев в Индиън Уелс.

„ Останах в мача, което беше най-важното след изгубения първи сет. Сервирах доста добре в него, само че позволих няколко неточности в края. А и той игра ужасно. Но аз не стопирах да имам вяра, че ще стигна до нови благоприятни условия. Пробих рано, последователно започнах да разгадавам по-добре неговите сервиси, вкарах няколко положителни ретура. След втория пробив получих и спомагателна убеденост.  След това бях доста стабилен в третия сет, той пък позволи малко повече неточности. Знаех, че би трябвало да бъда нападателен и да се пробвам да го слагам в неуместна обстановка. Той не обича противникът да диктува точките. Опитвах се да непрестанно му сътворявам проблеми и нещата се получиха “, съобщи в изявлението си на корта хасковлията.

The moment
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР