Григор Димитров изглежда непобедим! Българският тенисист ще играе на полуфинал

...
Григор Димитров изглежда непобедим! Българският тенисист ще играе на полуфинал
Коментари Харесай

Важните полуфинали на Григор Димитров

Григор Димитров наподобява несломим! Българският тенисист ще играе на полуфинал на тенис шампионата в Индиън Уелс - една от най-престижните съревнования през годината. Той съумя да си обезпечи място измежду четиримата най-хубави след два страхотни обрата - първо над международния номер 2 Даниил Медведев, а и по-късно над поляка с смъртоносен сервис Хуберт Хуркач.

Полуфиналите не са нещо ново за Димитров. Трябва да отбележим, че той има опит в тези неща. Ще приказваме с числа. За 7-ми път в своята кариера българинът ще бъде на крачка от трофея в шампионат от сериите " Мастърс 1000 ".

С какво са толкоз значими тези съревнования? След четирите шампионата от Големия шлем (2000 точки) - Откритото състезание на Австралия, " Уимбълдън ", " Ролан Гарос " и Откритото състезание на Съединени американски щати, тези 9 съревнования носят най-вече точки за международната класация - по 1000.

Снимка: Reuters

В серията " Мастърс 1000 " влизат шампионатите в Индиън Уелс, Маями, Монте Карло, Мадрид, Рим, Торонто, Синсинати, Шанхай и Париж.

За първи път до полуфинал Димитров доближава през май 2014 година в Рим . Тогава той съумява да в профил четирима противници, сред които Иво Карлович, Томаш Бердих и Томи Хаас, с цел да спори за място на финала с Рафаел Надал. Испанецът се оказва неизпълним най-малко на оня стадий от кариерата на българина.

Снимка: Getty Images

Но пък роденият в Хасково тенисист очевидно получава нужната доза ентусиазъм и през август същата година впечатлява експертите в Торонто . Преди изгубения полуфинал против Жо-Вилфрид Цонга, той отстранява Кевин Андерсън и Тони Робредо.

Димитров ще би трябвало да изчака повече от година за третия си полуфинал във значимите шампионати. През август 2016 година той спори за място на финала на шампионата в Синсинати с Марин Чилич. И този път няма триумф след ужасно показване против Стан Вавринка и Фелисиано Лопес.

Но пък на след 12 месеца Григор съумява да се добере до край! 2017 година сигурно е най-успешната в кариерата на българина до в този момент. В Синсинати той съумя да завоюва единствената си купа от серията " Мастърс 1000 " (А по-късно да победи и на финалите на АТР в Лондон). Българинът е решителен и отстранява по пътя си Фелисиано Лопес, Хуан Мартин дел Потро, Юичи Сугита, а на полуфинал - Джон Иснър. В разногласието за трофея пък е безапелационен против Ник Кирьос.

През 2018 година Димитров играе на полуфинал на " домашния " си шампионат - в Монте Карло . На пътя му още веднъж застава Рафаел Надал, който по-късно ще стане първенец.

През 2019 година в Париж българинът се изправя на полуфинал против Новак Джокович. Сърбинът е в страхотна форма и след това печели конкуренцията.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Така стигаме до Индиън Уелс през 2021 година След страхотната си игра в предните два мача Димитров ще би трябвало да преодолее и британеца Камерън Нори. Двамата са играли единствено един път един против различен досега - през март тази година, когато българинът загуби.

Дали ще забележим нов край за Димитров? Предстои да разберем!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР