Григор Димитров и Рафаел Надал отново се изправят един срещу

...
Григор Димитров и Рафаел Надал отново се изправят един срещу
Коментари Харесай

Григор – Надал в сблъсък №10

Григор Димитров и Рафаел Надал още веднъж се изправят един против различен и то на кортовете в Пекин. Китайската столица е щастлива за българина, който точно там през предходната година реализира единствения си триумф над Матадора от Майорка – 6:2, 6:4 в четвъртфиналите. Днес обаче двамата ще спорят за място на финала, а дуелът е 10-и посред им. Рафа води с 8:1. Последният им конфликт бе на открития шампионат на Австралия в Мелбърн през януари, където звездите изнесоха същински театър на корта. Все отново, испанецът след доста обрати, съумя да се добере до успеха в пет сета.

“Знам тъкмо какво би трябвало да направя против Рафа – сподели Григор. – Искам да печеля. Имам потребност от тези мачове, работих доста, само че чакам същото от него. “

До момента Григор показва отлична форма в Пекин. Българинът се оправи с трети следващ класен противник. Асът ни съкруши испанеца Роберто Баутиста Агут с 7:6, 4:6, 6:2. Така хасковлията стигна до шестия си полуфинал за сезона след Бризбейн, Аустрелиън оупън в Мелбърн, София, Куинс и Синсинати.

До момента Димитров си е обезпечил 160 930 $ от наградния фонд ($4,8 млн.) на шампионата и 180 точки за ранглистата. Но се потребност от класиране на край, с цел да отбрани позицията си от предходната година. През 2016-а Григор загуби в Пекин борбата за купата от Анди Мъри (Великобритания).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР