Григор Димитров допусна втора загуба на демонстративния турнир Ultimate Tennis

...
Григор Димитров допусна втора загуба на демонстративния турнир Ultimate Tennis
Коментари Харесай

За всички, които не вярват във вируса - ето изключителната изповед на Григор Димитров

 Григор Димитров позволи втора загуба на демонстративния шампионат Ultimate Tennis Showdown в академията на някогашния му треньор Патрик Муратоглу в Био край Ница. Българската звезда отстъпи с “внезапна гибел " на испанския деец Фелисиано Лопес и на процедура няма късмет за полуфинал. В края на тази седмица му следва още един мач.

- Вие бяхте един от инфектираните с ковид. Наложи се даже да влезете в болница...

- Да, доста е тежко, в действителност доста. Сега нямам нищо общо с формата, отпреди да се заразя. Този вирус не пита. Загубих 3 кг, бях напряко в нокаут. Всъщност изгубих доста неща, не можех да вдишвам, нямах усет и подушване. Трябва да възвръщам доста. 20 дни вкъщи в действителност ми пристигнаха допълнително. Дори и ситуацията да не наподобява съществено, провалите са съществени. В първия миг нищо не усещаш, само че след това става тежко. Веднага след позитивния резултат се усещах добре, само че последователно силите ме напускаха и доста бързо се уморявах. Рядко имах усъвършенствания. Какво повече да кажа? Въпрос на самообладание, тъй като нямаш различен избор, с изключение на да чакаш. Никак не е елементарно да го приемеш. Хората би трябвало да знаят, че може да се случи на всички и че ще би трябвало да свикнат да живеят с това. След единствено седмица тренировки не съм подготвен да играя на най-хубавото си ниво. 

- Сега несъмнено ще сте доста по-внимателен?

- Трябва да се съобразяваш с доста неща. Отново ще кажа, че нищо не зависи от твоето положение. Дори и най-хубавата физическа форма не ви пази от нищо. Трябва да се носи маска, да си миеш ръцете по-често от нормалното, да си сменяш облеклото, когато се прибереш вкъщи. Това са дребни неща, които могат да трансформират всичко. Ако въобще можех да си показва, че ще изпадна в сходно състояние... Това нещо не задава никакви въпроси, преди да пристигна. След 5-6 дни започнах да се усещам по-добре. Но не би трябвало да се не помни, че вирусът е в близост.

- Кажете нещо за Adria Tour, макар че не желаете да говорите по тази тематика. (Григор се болести на шампионатите в Белград и Задар - б.р.)

- Каквото се е случило, се е случило. Има всевъзможни тълкования. Това е минало освен за мен. По принцип. Хубавото е, че още веднъж съм на шампионат.

- Ако US Open се състои, ще е при доста строги правила за изолираност. Наясно ли сте с това?

- Вече изкарах COVID-19, само че може отново да го пипна. Кой знае? Въпрос на персонален избор е дали ще пътуваш. Сигурен съм, че ще бъде направено най-хубавото, с цел да обезпечат сигурността на всички. Трябва да пресметнеш плюсовете и минусите. Като виждам по какъв начин постъпват в НБА, имам чувството, че там опциите са повече. С по-голям регион на изолираност, в който играчите могат да излизат на разходка. А ние ще разполагаме с един хотел за всички за четири седмици и някои несъмнено мъчно се свикнат. Малко са играчите, които са привикнали да са без целия си екип и на процедура съвсем сами. Но ще бъде забавно.

- Готов си сте да заминете за Ню Йорк?

- Всички към момента си задават доста въпроси, а отговорите са малко. Като за карантината да вземем за пример. За мен е значимо по какъв начин се усещам физически. От позиция на душeвността не ми е проблем да го направя. Но ми наподобява доста амбициозно да кача 3 кг за 3 седмици, с цел да играя в Синсинати и в три от пет сета на US Open. Има дни, в които се усещам добре и мога да упражнявам по-дълго. Но в други моменти се усещам изпразнен. Това са детайли от един развой.

- Какво мислите за Ultimate Tennis Showdown?

- Има приятни страсти и това е добре. Просто различен метод да играеш тенис. Със сигурност е добре още веднъж да съм на шампионат. Дори и по време на карантината би трябвало да намираш аргументи да се движиш. А за нас най-добре е да има мачове. В този шампионат има забавни неща. Защо да не помислим някои неща да бъдат приложени и в формалната верига - като правилото да не загряваш, а да започваш мача незабавно след излизането си на корта? Но не съм сигурен, че паузата от 15 секунди сред точките ще получи огромна поддръжка измежду играчите. С Патрик (Муратоглу) си говорихме доста за намесата на треньорите по време на мачовете. Той я поддържа, а аз - не. Не обичам огромните промени. Най-трудното в тениса е да намериш метод да спечелиш мача. Много са тенисистите, които умеят добре да удрят топката. Но най-важното в тениса е душeвността.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР