Григор Димитров безспорно през 2023-та се намира в най-добрата си

...
Григор Димитров безспорно през 2023-та се намира в най-добрата си
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Алекс де Минор - анализи, очаквания и коефициенти

Григор Димитров несъмнено през 2023-та се намира в най-хубавата си спортна форма от доста време насам, блестящо доказателство за което е представянето му в хода на актуалната седмица на АТР 500 шампионата в Ротердам. Първата ни ракета, който е някогашен финалист в надпреварата и точно тук реализира дебютната си победа на равнище АТР в кариерата, пристигнала през далечната 2009-а, към този момент се разправи поредно със съпротивата на Аслан Карацев и Хуберт Хуркач, поздравявайки се с двусетови триумфи.

По този метод някогашният номер три се класира за първия си четвъртфинал за сезона, където жребият в борба за място във финалната четворка в нидерландския град го среща с непоставения Алекс де Минор. В съперничеството сред нашето момче и австралиеца откриваме три досегашни срещи, като въпреки и българинът да завоюва първата им битка, то от този момент насам международният номер 25 се наложи на два пъти над Димитров, а последният им дуел датира от Мастърса в Монреал през 2022-ра. Предстоящият конфликт посред им в Ротердам ще започва не преди 14:00 часа българско време, а до тогава дано да поразсъждаваме по какъв начин хасковлията би могъл да изравни в общия баланс на успехите против родения в Сидни тенисист.

Какво да чакаме от Алекс де Минор?

Де Минор е един от най-ярките гении на новата генерация в тениса и съумя да се утвърди в топ 30 още през 2019 година, въпреки че по това време нямаше навършени даже 20 години. 183-сантиметровият състезател е десничар, извършва бекхенд с две ръце и се намира на 25-а позиция в международната класация. Алекс се разграничава от множеството австралийските играчи, защото е прекарал огромна част от живота си в Испания, което е построило голям брой сложни качества у него, единствено че най-сериозните му такива са борбеният дух и невероятната скорост, поради която редица експерти в средите на спорта го назовават Демона. Младокът е шесткратен първенец в конкуренциите от ATP Тура, като пет от триумфите му идват са точно на твърда настилка, каквато е и тази в нидерландския град.



Австралиецът е определян от голям брой свои сътрудници за един от най-бързите играчи сега, а това му качество може да докара до полуда даже най-търпеливите състезатели. Де Минор обича продължителните замени от главната линия, в които е съвсем непогрешим, и в същото време се брани напълно с помощта на невероятната си скорост и атлетичност. Това обаче не значи, че някогашният номер 15 не може да нанася вреди върху съперника си, които най-често се показват в отличната му контраигра и непредвидени ускорявания на топката и от двете страни, тъй че противникът да бъде тотално неопитен за тази промяна на темпото, оставайки без потребен отговор в хода на разиграването.

Как може да противодейства Григор Димитров?

Първата ни ракета също има своите козове, с цел да реализира победа в срещата и те надалеч не са по-малобройни. Ръстовото предимство на българина несъмнено играе своята роля, що се отнася до сервиса, където Димитров показва съществено неизменност в Ротердам и посредством него печели забележително количество лесни точки, до момента в който при Де Минор началният удар е по-скоро средство за вкарване на топката в игра и му се постанова да компенсира с безспорното качество на своите ретури. Григор изрично е и доста по-здрав физически от двамата, което дефинира преимуществото в мощта на неговите удари и нападателната му конфигурация за игра, които са основни съставки при тениса на хард. Гришо е занаятчия в ранното взимане на топката и постоянно може да държи нащрек австралиеца, разбивайки неговия еднообразен на моменти темп.



Родният ни представител би трябвало да бъде спокоен, тъй като множеството евентуални уинъри ще бъдат връщани с лекост в неговото поле. Димитров ще би трябвало да бъде толерантен, само че не и внимателен. Със сигурност ще има обстановки, в които Григор ще бъде изкушен да се поддаде напълно на течението, защото младокът е податлив да те разбалансира и да те накара да заиграеш оттатък границите на риска от обезсърчение, само че българинът не би трябвало да се поддава на това. Той би трябвало да построява точките си последователно, изчаквайки подобаващия миг за завършващ удар, без да бърза, но и без да бъде прекомерно въздържан. Контролираната експанзия е ключът към триумфа за някогашния номер три. Де Минор може да няма подчертани недостатъци, единствено че най-хубавият ни тенисист има по-ярко изразени мощни страни, което може да наклони везните в негова изгода.

Очаквания и коефициенти:

Вече от два дни следя дуелите на шампионата и точно тези състезатели до момента са ми създали най-силно усещане с качеството на играта си. Австралиецът изумява със своята скорост и е доста мъчно да бъде пречупен, само че до момента срещна двама праволинейни играчи в лицето на Рубльов и Креси, до момента в който Григор има нужните качества, с които да го изкара от удобната му зона и да се поздрави с дебютно класиране за полуфинал през новия сезон.

Букмейкърите в същото време се разграничават от тезата ми и фаворизират с минимална разлика Де Минор, като дават почти изравнени стойности, определяйки ставка от 2.00 за триумф на българина, до момента в който възможностите за победа на по-високоранкирания състезател играч се котират на 1.80. Трябва обаче да ни е ясно по какъв начин тези предвиждания надалеч не всеки път се оказват правилни, а за нас остава вярата този път предварителните упования да бъдат опровергани и Григор Димитров да се поздрави с дебютен полуфинал през 2023-та! Вие пък още веднъж ще можете да наблюдавате мача на обичайните линкове в Tennis.bg!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР