Греяното вино по традиция се пие през зимата, най-вече около

...
Греяното вино по традиция се пие през зимата, най-вече около
Коментари Харесай

Вижте какви ползи за здравето носи греяното вино

Греяното вино по традиция се пие през зимата, най-много към Коледа и Нова година. Според интернационалните учени с изключение на приятност за небцето и празник за душата, напитката носи и редица изгоди за здравето, съобщи Българска телеграфна агенция.
То постоянно е считано за типично празнична напитка без особена здравословна стойност. Според някои специалисти обаче ключът към дългоденствие се крие точно в тази напитка. Специалистите обаче припомнят, че виното би трябвало да се употребява според рекомендациите за приложимост на алкохол и да не надвишава 14 алкохолни единици седмично.
Благоприятният резултат на напитката се дължи на съдържащите се в него антиоксиданти, известни като полифеноли. Те способстват за повишението на равнищата на положителния холестерол и надлежно за понижаване на риска от сърдечносъдови болести. Изследване даже демонстрира, че умерената консумация на известното пиво понижава риска от ранна гибел. Канелата, която придава характерните усет и мирис на греяното вино, също способства за дългоденствие.
Според някои изследвания ароматната фалшификация способства за намаление на равнищата на кръвната захар и надлежно за предотвратяване и управление на заболяването диабет. Карамфилът е друга ароматна фалшификация в греяното вино Той подтиква имунната система и подкрепя храносмилането. Смята се също, че подправката може да способства за управление на диабета и за възстановяване на костното здраве.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР