Грета Тунберг и десетки други младежи блокираха частично достъпа до

...
Грета Тунберг и десетки други младежи блокираха частично достъпа до
Коментари Харесай

Грета Тунберг и нейни поддръжници блокираха парламента в Стокхолм

Грета Тунберг и десетки други младежи блокираха отчасти достъпа до Народното събрание на Швеция, с което приканиха за повече промени против климатичните бедствия. Освен това демонстрантите обвиняват фирмите за изкопаеми горива, че съзнателно забавят зеления преход и печелят средства от това.

 
Движението за климатична правдивост от десетилетия повтаря едно и също обръщение още веднъж и още веднъж, като развалена грамофонна плоча. Усещаме, че не ни чуват. Все още се движим в неверна посока. Отправили сме се към климатична злополука и по-лош живот за тези, които към този момент страдат от последствията от климатичната и други обществени рецесии. 
Грета Тунберг, екоактивистка

През 2018 година точно от постройката на шведския парламент екоактивистката започва климатичното придвижване " Петъци за бъдеще ". В продължение на седмици дружно с нейни съидейници упорстваха за незабавни дейности против климатичните промени. Проектът доби международна известност и през последните години провокира многохилядни шествия в стотици градове.

Властите в Швеция нееднократно са налагали санкции за непокорство на Тунберг, а съд в Лондон заведе дело против нея за нарушение на публичния ред. Впоследствие беше оправдана и по-рано настоя, че ще продължи да стачкува, даже това да докара до още обвинявания.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР