Грешка е прекалено широкият предмет на вота на недоверие към

...
Грешка е прекалено широкият предмет на вота на недоверие към
Коментари Харесай

Проф. Маринов: Грешка е прекалено широкият вот на недоверие

”Грешка е прекомерно необятният предмет на вота на съмнение към държавното управление ”. Това казаполитологът проф. Александър Маринов преди днешното разискване в Народното събрание на вота на тематика „ Сигурност “.
По думите му това са десетки области, всяка от които е доста обширна и изисква доста сериозна експертиза, богата информация и синтезирано поднасяне на причините в доста малко време.

„ Това разводняване, разширение на проблематиката не е в интерес на опозицията. Би трябвало да се схване различен метод – на доста стеснен фронт, с доста огромна заостреност да се фиксират няколко най-важни и настоящи проблеми, а не всичко, което е обвързвано със сигурността. Опасявам се, че нито в групата на Българска социалистическа партия, нито в която и да е парламентарна група в този парламент, има толкоз способени хора, които да могат да приказват по всичко това в границите на един избор на съмнение. Това е извънредно сложна задача. Очевидно е, че няма способени хора. Смятам, че от мандат на мандат Народното събрание бележи трагичен спад в качеството. Има хора, за които не е ясно за какво са в Народното събрание и от какво схващат “, добави той пред БНР.

Проф. Маринов сподели, че държавното управление няма да падне при този избор на съмнение, само че е значимо да се организира сериозна полемика с причини от двете страни. На основата на тази полемика би трябвало да стане ясно на обществото, че нещо се прави, с цел да се преодолеят проблемите, добави той.

Според политолога Българска социалистическа партия няма да загуби от вота, само че няма и да завоюва кой знае какво:

„ Българска социалистическа партия ще сложи проблеми, които се виждат от всички. Големият въпрос обаче е не просто да ги сложи, а дали подсказва, че може да ги взема решение. За страдание, както се обрисува този избор на съмнение, аз не виждам Българска социалистическа партия какво ще покаже, че е в положение да предложи “.

По думите му сега няма политически индивид, който да предложи опция. Рано или късно тя ще се появи, тъй като това е въпрос на оцеляване на обществото, означи проф. Маринов. Според него е допустимо през новия политически сезон да има избори, а обществото чака и търси нещо ново.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР