Грешка е да се отмени извънредната епидемична обстановка в страната.

...
Грешка е да се отмени извънредната епидемична обстановка в страната.
Коментари Харесай

Алибегов: Грешка е да се отмени извънредната обстановка

Грешка е да се анулира изключителната епидемиологична конюнктура в страната. Това съобщи Ричард Алибегов - ръководител на асоциацията на заведенията.

От сектора се тормозят, че есента локално могат да бъдат въведени ограничаващи ограничения, които обаче няма да са обвързани с стопански такива.

„ Изненадващ е методът, по който това се случи, ние в този момент не сме наясно има ли или няма пандемия. Тревожно е, че РЗИ и министъра на опазването на здравето ще могат да лимитират бизнеси при повишаване на случаите, само че никой не приказва за обезщетения. В момента проблем няма, защото са намалели новозаразените, само че нас ни тормози какво ще се случи при възможна нова вълна “, сподели Алибегов пред Българска национална телевизия.

Според него обстановката е сходна като тази предходната година по същото време, само че тогава не е била анулирана изключителната конюнктура.

" Никой от СЗО не е споделил, че пандемията е свършила. А и вредите от тези две години пандемия не се лимитират до през днешния ден. Бизнесът занапред ще се възвръща и има потребност от помощ от страната ", съобщи той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР