Грешка – така нарече отношението на премиера на Израел Бенямин

...
Грешка – така нарече отношението на премиера на Израел Бенямин
Коментари Харесай

Нетаняху допуска грешка по отношение на Газа, обяви Джо Байдън

Грешка – по този начин назова отношението на премиера на Израел Бенямин Нетаняху към Газа американският държавен глава Джо Байдън, написа Би Би Си. „ Мисля, че това, което прави, е неточност. Не съм склонен с неговия метод “, споделя той в изявление.

Според Байдън в Ивицата Газа би трябвало да има цялостен достъп до храна и медикаменти през идващите шест до осем седмици. По-рано той предизвести, че продължаващата поддръжка на Съединени американски щати за войната зависи от това дали Израел ще разреши повече лекарства и издръжка за хората там. 

Израел отхвърли да е попречил навлизането на помощи или нейното систематизиране в Газа като упрекна организациите на Организация на обединените нации, че не са съумели да доставят разрешената помощ на хората, които се нуждаят от нея.

Едночасовото изявление беше записано предходната сряда – дни откакто израелските военни удари убиха седем филантропични служащи с World Central Kitchen – и беше излъчено във вторник вечер по американската испаноезична мрежа Univision.

Байдън декларира, че е „ възмутително “ по какъв начин транспортните средства на филантропичната организация са били „ ударени от дронове и изведени на автомагистрала “.

Израел неотдавна се ангажира да отвори преход към северната част на Газа, както и едно пристанище, с цел да разреши повече помощ да потече в региона.

Байдън е изправен пред вътрешен напън поради Израел. През последните седмици той изостри реториката си по отношение на държанието на страната си в шестмесечната война, в това число по отношение на Нетаняху.

Междувременно военните доставки, в това число бомби, ракети и муниции, не престават да се доставят от Съединени американски щати към Израел без спиране.

Повече от 33 000 поданици на Газа, множеството от които цивилни, са били убити по време на израелската атака в Газа след нападението през октомври, споделя ръководеното от Хамас здравно министерство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР