Гравюра, създадена от Рембранд преди повече от 350 години, беше

...
Гравюра, създадена от Рембранд преди повече от 350 години, беше
Коментари Харесай

Търгът за еротичен офорт на Рембранд идва с предупреждение за изрично съдържание

Гравюра, основана от Рембранд преди повече от 350 години, беше счетена за прекомерно очевидна за намерено гледане от интернационалната аукционна къща Christie’s.

„ Френското легло “, нарисувано от остарелия холандски занаятчия през 1646 година, се продава в лондонския клон на аукционера, само че може да се гледа онлайн единствено от тези, които кликнат след предизвестие за наличие.

Част от по-широка сбирка, озаглавена „ Стари майстори I “, която се продава на търг в четвъртък, монохромната картина е скрита зад знак с опция за кликване, който гласи: „ ЯВНО СЪДЪРЖАНИЕ. Тази партида съдържа експлицитни материали и тематика за зрелост. “

Очаква се да бъде продадена за до половин милион $, рисунката изобразява двойка на легло с балдахин и балдахин. Мъжът и дамата са полуоблечени и явно много влюбени.

Есе, съпътстващо изображението на уеб страницата на Christie’s, го разказва като „ един от дребното категорично еротични отпечатъци на Рембранд “. Освен това, съгласно аукционната къща, това е „ един от най-редките гравюри в цялото му творчество “.

Картината демонстрира полупразна чаша за вино на нощно шкафче, а шапката с пера на мъжа наподобява е хвърлена върху един от стълбовете на леглото.

Жената гледа любовника си с усмивка и „ смущаващият факт, че тя има три ръце и ръце, прибавя към жизнеността на сцената “, съгласно есето.

По-нататък се споделя, че офортът не е „ по никакъв метод недодялан или непристоен “, описвайки го като „ обаятелен и нехаен “.

И по този начин, за какво предизвестието?

Christie’s отхвърли настояването на CNN за коментар по въпроса с думите: „ Нямаме какво повече да прибавим “.

Британският историк на изкуството Ричард Морис сподели на CNN в имейл, че не е виждал предизвестие от този тип на картина, добавяйки, че това е „ добър маркетинг, който ще развълнува наддаването “.

Той добави: „ Рембранд е един от висшите художници в света, с харизма (rizz), която е в действителност универсална. Това е еротична картина, само че няма изключителна сензитивност към нея, за разлика от работата на Курбе или Тулуз-Лотрек.

„ При цялата си античност, това е доста съвременно произведение – привързаността към същинския живот. Сигурен съм, че Рембранд ще се радва на новата си популярност.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР