Гръцкото правителството ще поднови искането за средства от Европейския съюз

...
Гръцкото правителството ще поднови искането за средства от Европейския съюз
Коментари Харесай

Гърция удължава оградата по границата с Турция

Гръцкото държавното управление ще възобнови настояването за средства от Европейския съюз през 2022 година, с цел да удължи оградата по границата с Турция. В опит да спре незаконните мигранти, страната се ангажира да разшири и мощното видеонаблюдение по границата, предава БГНЕС.

Министърът на публичния ред Такис ​​Теодорикакос заяви, че държавното управление чака някои страни, граничещи с Европейски Съюз, да продължат да употребяват миграцията, с цел да упражняват политически напън върху държавите-членки. За образец той даде рецесията по границата сред Беларус и Полша, и други страни-членки на Европейски Съюз.

Дясноцентристкото държавно управление на " Нова народна власт " стяга ограниченията против незаконната миграция, като неотдавна приключи 26-километровото оборудване по границата с Турция. Така общата дължина на стоманената ограда е 38 километра.

„ Вярваме, че сигурността на нашите лични граници е обвързвана със сигурността на Европейски Съюз “, сподели Теодорикакос, добавяйки, че граничните стени и огради нормално се финансират от националните държавни управления.

В началото на 2022 година на граничните уреди трябваше да стартира работа Контролен център, обработващ данни от камери за дълъг обсег и голям брой датчици. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР