Гръцкото правителство взима мерки срещу високите цени на хранителните продукти.

...
Гръцкото правителство взима мерки срещу високите цени на хранителните продукти.
Коментари Харесай

Гърция взима мерки срещу високите цени

Гръцкото държавно управление взима ограничения против високите цени на питателните артикули. Това стана на изключително съвещание на държавното управление, на което министър председателят Кириакос Мицотакис сложи въпроса за какво някои артикули са доста по-скъпи в Гърция, в сравнение с в други европейски страни.
Въвежда се таван на облагите на комерсиалните компании, производители и търговци на детско мляко, което в южната ни съседка се продава до 213% по-скъпо от Швеция.
Премиерът насочи сигнал към интернационалните компании за хранителни артикули, че на пазара в Гърция не може да се позволява печалбарство или нелогично високи цени. Екипи на финансовото министерство ревизират както компаниите производители, по този начин и търговците.
За подкрепяне на младите фамилии с дребни деца министър председателят акцентира, че е значимо да се усили финансовата помощ, както и помощите за всяко дете от началото на годината. Очаква се всички артикули за деца да намалят цените си в границите на месец, разясняват специалисти.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР