Гръцкото правителство отваря от събота организираните плажове при строги условия

...
Гръцкото правителство отваря от събота организираните плажове при строги условия
Коментари Харесай

В събота отварят организираните плажове в Гърция

Гръцкото държавно управление отваря от събота проведените плажове при строги условия за отдалеченост. Температурите в Гърция се повишават, чака се през уикенда те да доближат 40 градуса

Една от аргументите за тази стъпка е събирането на доста хора без отдалеченост на свободната плажна линия. За да се упражни надзор върху хората на брега на морето тези дни, управляващите отварят от проведените плажове в цялата страна.

Полицията в Солун разгони спонтанни "барове " по тротоарите през предходната нощ

Директивата е да се слагат не повече от два шезлонга под един чадър, както и разстояние от метър и половина сред почиващите. Започват работа и плажните заведения, които ще оферират единствено пакетирано кафе и няма да има маси за клиентите. Сервирането на алкохол е неразрешено. След всеки клиент ще се прави прецизно разчистване на мястото, а обслужващият личен състав наложително ще носи маски.

Това заяви пред медиите заместник-министърът по гражданската отбрана Никос Хардалиас, съобщи БНР. Той изрази угриженост, че през последните дни на плажовете със свободен достъп е имало събиране на повече от допустимия брой жители.

В рамките на проекта за последователно унищожаване на рестриктивните мерки от понеделник се отстранява възбраната за пътешестване отвън региона. Обсъжда се вид за свободен достъп до гръцките острови от 25 май.

Гърция чака проекта на държавното управление за обновяване на активността в бранша на туризма

В същото време Атина приветства рекомендациите на Европейската комисия за старт на туристическия сезон това лято, а хотелиерите подсигуряват съблюдаване на всички здравни наставления.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР