Гръцкото правителство намекна в понеделник, че обмисля да приложи план

...
Гръцкото правителство намекна в понеделник, че обмисля да приложи план
Коментари Харесай

Гърция предупреди за местни локдауни, ако не се спазват мерките

Гръцкото държавно управление загатна в понеделник, че обмисля да приложи проект за налагане на локален локдаун, в случай че обществеността и бизнесът не съблюдават протоколите за сигурност и това докара до пораждане на огнище на пандемията, написа електронното издание на вестник Kathimerini.
Предвиждайки допустимо неспазване на ограниченията, представителят на държавното управление Аристотелия Пелони акцентира, че не може да си разреши неуспехи, оставяйки отворена опцията да бъдат наложени спомагателни ограничения и даже местни блокировки. Тя добави, че се надява, че апелите на държавното управление ще бъдат чути, в противоположен случай „ локалните огнища ще бъдат премахнати надлежно “, съобщи организация Фокус.
 Бърз тест за Covid-19 за всички влизащи в Гърция Бърз тест за Covid-19 за всички влизащи в Гърция
Всички, които влизат в Гърция, ще бъдат тествани на граничните пунктове за ковид с бърз тест, оповестяват от министерството на здра...
След като локдаънът бе вдигнат в страната значително предишния петък, управляващите бяха сюрпризирани от обстановката през почивните дни в цяла Гърция, които приличаха на всичко друго, само че не и на страна, която към момента в плен на пандемията. В събота и неделя големи тълпи заформиха празненства по градските площади, а в кафенетата и заведенията за хранене, изключително в Атика, бяха регистрирани редица от нарушавания на протокола за сигурност от страна на притежатели и гости на кафенета и заведения за хранене.
Властите желаят това обезпокоително държание да бъде спряно, преди да придобие всеобщ темперамент и това да провокира анулация на държавния проект за по-нататъшното облекчение на ограниченията в края на май и началото на юни.
По тематиката приказва и министър председателят Кириакос Мицотакис по време на постоянния си брифинг за обстановката с пандемията от резиденцията Максимос.
„ Много от нашите сънародници наподобява имат вяра, че сме завършили с пандемията, нещо, което, несъмнено, не е по този начин “, сподели той. „ Разбира се, следим забележителна деескалация на броя на случаите, при постъпването в болница и интубациите, само че пандемията към момента е тук “. Мицотакис съобщи, че управляващите ще бъдат прецизни във връзка с използването на закона, защото е доста значимо последователното възстановяване на епидемиологичните данни да продължи.
 Гьоте институт в Солун е бил атакуван " Гьоте институт " в Солун е бил атакуван
Полицията в северния гръцки град Солун проверява нахлуване със самоделно взривно устройство, направено от газови флакони, против " Гьоте...
„ Свободата не значи безнаказаност “, добави той.
На същата среща специалистът по инфекциозни заболявания Сотирис Циодрас съобщи, че е угрижен от новите щамнове на Covid-19, които „ предефинират тактиките за реагиране на пандемията в доста европейски страни “, и прикани за непрекъсната зоркост. „ Епидемията продължава да ни заплашва “, сподели той.
Междувременно броят на жертвите на Covid-19 доближи 11 471 в понеделник, откакто коронавирусът лиши още 56 живота. Здравните управляващи също потвърдиха 1 402 нови случая, като общите инфекции от началото на здравната рецесия доближиха 378 485.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР