Гръцкото население намалява драстично и ако през следващите 12 години

...
Гръцкото население намалява драстично и ако през следващите 12 години
Коментари Харесай

Населението на Гърция спада драстично

Гръцкото население понижава фрапантно и в случай че през идващите 12 години страната резервира настоящето си равнище на раждаемост, Гърция ще загуби още 770 хиляди души от популацията си през идващите 12 години. За това предизвестяват Националният център за публични изследвания на Гърция и парламентарна комисия по демографските и обществени въпроси, представени от в. "Катимерини ".
През последните седем години страната е намаляла с 360 хиляди души, сочат данните, оповестява Българска телеграфна агенция.
Гръцкото население обаче може да се свие даже на половина през идващите 35-50 години, в случай че нищо не бъде направено, с цел да се противостои на ниската раждаемост, застаряването на популацията и емиграцията.
Анализатори се притесняват, че тази наклонност ще има унищожително въздействие върху стопанската система и осигурителната система на Гърция, написа още "Катимерини ". Според критиците Гърция няма съответна политическа тактика във връзка с демографията, а предоставяните помощи на многочленни фамилии не са задоволителни, с цел да се спре спадът на популацията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР