Гръцкото министерство на имиграцията и убежището реагира положително на реформата

...
Гръцкото министерство на имиграцията и убежището реагира положително на реформата
Коментари Харесай

Гърция: Сделката за реформа на имиграцията отговори на нуждите ни

Гръцкото министерство на имиграцията и убежището реагира позитивно на промяната в региона на убежището и имиграцията, за която беше взето решение от Европейски Съюз.


Държавите от Европейски Съюз реализираха съглашение по дълго отлаганото преразглеждане на разпоредбите на блока за по-справедливо систематизиране на приема на търсещите леговище и мигрантите. Швеция, която е ротационен водач на блока, заяви за триумфа от Люксембург, където полемиката се организира от министрите на вътрешните работи на Европейски Съюз. Споразумението се нуждаеше от болшинство, представляващо 65% от популацията на континента, което беше реализирано, откакто години наред то беше " замразено ", напомня БГНЕС.

" Новият текст основава наложителен механизъм за взаимност, обезпечава трайно понижаване на тапите по границите и приспособява уговорките по Дъблинския правилник към характерните характерности на страните на първа линия като Гърция. Той поддържа концепцията за сигурни трети страни ", се споделя в изказването на министерството.

В изказването се дава висока оценка на решението за осъществяване на годишна среща на министрите, на която да се разиска какви потребности би трябвало да бъдат задоволени.

" Това е нещо, което нашата страна обичайно си слага за цел ".

Отбелязано е и предоговарянето на Дъблинското съглашение, което дефинира метода на шерване на отговорността.

" Гърция се пребори за включването в новия правилник на нов аршин, който планува, че отговорността за разглеждането на молбата за леговище ще завърши след 18 месеца, от досегашните 10 години, когато молбата бъде отхвърлена при граничните процедури за даване на леговище ", се споделя още в изказването.

В изказването продължава да се прецизира, че тази процедура се употребява от Гърция с огромна бързина, с цел да се обясни кой в действителност се нуждае от помощ и кой злоупотребява със системата за даване на леговище.

Направена е и нова категория за тези, които са били избавени при издирвателни и избавителни задачи, оповестява " Етнос ".

" Като цяло обаче новата система дава отговор в по-голяма степен на действителностите, пред които е изправена нашата страна ", се акцентира в изказването.

Друг миг, който се прави оценка като доста значим, е, че законодателството подсигурява, че границите на Гърция няма да бъдат претъпкани и че ще бъде взет поради аспектът на националната сигурност.

" Споразумението е единствено една от стъпките в напъните за постигане на крайната точка на пътя, която е приемането на Пакта за имиграцията и убежището, състоящ се от 11 законодателни акта ", се отбелязва в изказването. / БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР