Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заяви, че иска да узакони еднополовите

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заяви, че иска да узакони еднополовите
Коментари Харесай

Гръцкият премиер иска да узакони еднополовите бракове

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис съобщи, че желае да узакони еднополовите бракове и да даде правото на осиновяване на еднополовите двойки, съобщи гръцката национална телевизия ЕРТ, представена от Българска телеграфна агенция. 

Решението на Римокатолическата черква е историческо

Той не посочи по кое време ще бъде показан законопроектът, само че съгласно гръцките медии това би трябвало ще стане преди изборите за Европейски парламент.

Гърция узакони гражданските партньорства сред лица от един и същи пол през 2015 година, само че при тези двойки единствено биологичният родител има права върху детето си . Ако той родител почине, детето се лишава от колегата му.

По данни на Национален статистически институт тези двойки у нас са малко над 1400

„ Еднополовите двойки имат деца и тези деца няма да престанат да съществуват, няма да изчезнат. Тези деца обаче нямат същите права като останалите “, означи Мицотакис.    

Премиерът на Гърция акцентира, че проектозаконът няма да разшири правото на родителство посредством сурогатни майки при еднополовите двойки.

„ Концепцията за дамите, които се трансформират в машини за произвеждане на деца по поръчка ... това няма да стане “, посочи той.

Той го дефинира като „ комерсиализация на бременността “

Очаква се държавното управление да се сблъска с съпротива от страна на най-консервативните редици в ръководещата партия „ Нова народна власт “, на църквата и на част от обществото.

Миналия месец Гръцката православна черква излезе с публична позиция срещу еднополовите бракове и най-много срещу осиновяването на деца от хомосексуални.

На 4 октомври ще се организира кръгла маса за правата на ЛГБТИ фамилиите в България

От 27-те страни членки  на Европейския съюз 15 са узаконили еднополовите бракове, а 16 – осиновяването на деца от еднополовите двойки.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР