Гръцкият министър за защита на гражданите Нотис Митаракис подаде оставка

...
Гръцкият министър за защита на гражданите Нотис Митаракис подаде оставка
Коментари Харесай

Гръцки министър хвърли оставка заради пожарите

Гръцкият министър за отбрана на жителите Нотис Митаракис подаде оставка след разкрития на медиите и мнения в обществените мрежи, че по време на обширните пожари в Гърция и всеобщата евакуация на туристи по островите Родос и Корфу е бил на отмора на остров Патмос.

Към министерството за отбрана на жителите на послушание са силите на пожарната и полицията, които са главните сили в битката с огнената буря.

Новият министър за отбрана на жителите е Янис Иконому - някогашен представител на държавното управление, известен политик с високо доверие измежду гърците.

Междувременно Военната прокуратура проверява случая във военните хранилища до град Волос.

Тази нощ в гръцкия град Неа Анхиалос се възпламениха хранилища с муниции на авиацията, като последваха гърмежи.

Според огнеборците пожарният фронт е навлязъл в строго охранявано отделение, където се намират пространства за предпазване на муниции за изтребители Ф-16. Местните поданици оповестяват и камерите на малките екрани снимаха гърмежи на бомби от складовете.

В резултат от случая на повече от два километра са счупени всички прозорци на къщи и магазини.

Незабавно от летището са евакуирани разположените там бойни самолети.

Военни специалисти не изключват хипотезата за тенденциозен палеж. Министърът на защитата Никос Дендиас бе безапелационен:

" Ако има виновни за случая ще бъдат осъдени. Заявявам, че по време на случая не е имало риск за цялото отделение. Поисках цялостна инспекция на противопожарната система за всички елементи на гръцката войска ".

Според кмета на Волос - Ахилеас Беос огромен триумф на пожарникарите е, че не са позволили огънят да доближи до няколко бензиностанции. Жителите и туристите от град Неа Анхиалос бяха евакуирани след гърмежите. За бързата интервенция помогнаха частни яхти на спортисти, които са в подготовка за  международното състезание по ветроходство.

Днес също има нови пожарни огнища с понижен обхват, без да заплашват обитаеми места, осведомят от Гражданска отбрана.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР