Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис призова Европейския съюз сериозно да обмисли

...
Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис призова Европейския съюз сериозно да обмисли
Коментари Харесай

Мицотакис: ЕС да инвестира в разширяване на стоманената ограда по границата с Турция

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис прикани Европейския съюз " съществено да обмисли " даването на финансова помощ за разширение на антимигрантската стоманена ограда по границата с Турция.
" Мисля, че е извънредно време Европейски Съюз да обмисли съществено даването на европейски средства за този тип планове ", съобщи ръководителят на държавното управление пред Агенция Франс Прес в границите на посещаване, на което беше разгласен планът във Ферес в Североизточна Гърция.
" В края на краищата, ние способстваме за европейската сигурност и също по този начин способстваме за по-интегрирана и ефикасна европейска политика в региона на даването на леговище ".
Атина реши да разшири с 35 км. петметровата стоманена ограда, която минава по продължение на река Еврос, маркираща границата с Турция.
В момента оградата е дълга 37,5 км и Атина има за цел да извърши удължаването в границите на една година, като до 2026 година добави общо 100 км.
Мицотакис упорства, че даже и без средства от Европейски Съюз планът, оценен на 100 млн. евро ще продължи.
" Това, което виждате тук, е затруднение, което гръцкото държавно управление е построило, с цел да отбрани границите не просто на една страна, само че които се оказват и
Всичко за Вашата сватба
външни граници на Европейския съюз ", сподели той.
" Винаги съм бил твърдо уверен, че не можем да реализираме ново съглашение за миграцията и убежището, в случай че не защитим външните си граници. И това, което вършим тук, съгласно мен е забележителен принос към тази цел. Това, което виждате тук, е финансирано извънредно от гръцкия бюджет, от гръцките данъкоплатци ".
Дебатът за финансирането на сходни огради се възобнови по време на срещата на върха на Европейски Съюз през февруари.
Няколко страни, в това число Австрия и Гърция, приканиха за финансиране от Европейски Съюз за подсилване на оградите по външните граници на блока, с цел да се понижи потокът от лица, търсещи леговище.
Но през януари Европейската комисия настоя, че в бюджета на Европейски Съюз няма средства за това.
" Ако би трябвало да харчим пари за стени или огради, няма да има пари за други неща ", съобщи еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg