Гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис каза във вторник, че

...
Гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис каза във вторник, че
Коментари Харесай

Гърция спира сертификатите за вкасинация от 1 май, засега

Гръцкият министър на опазването на здравето Танос Плеврис сподели във вторник, че пандемичните " условия ни разрешават да продължим със прекъсването на ограниченията за отбрана от 1 май ". Мерките, които би трябвало да бъдат анулирани, са Covid-Pass, т.е. документ за имунизация и възобновяване от Covid-19, както и наложителното потребление на маски на закрито , оповестява " Кийп толкинг Грийс ".

В изявление за телевизия " Скай " Плеврис обаче акцентира, че документите няма да бъдат отстранени . " Тоест, валидността на документите за имунизация и заболявания е прекратена - а не анулирана - здравните протоколи за туристически действия са опростени , както и тестванията (тестванията) на жители за влизането им на разнообразни места ".

Той добави, че " ограниченията ще бъдат преразгледани през септември ". Плеврис сподели още, че по време на празничния интервал на гръцкия православен Великден на 24 април, че " рестриктивните мерки са още по-леки от предходната година ".

Междувременно комисията от епидемиолози на страната се събира в сряда, с цел да вземе решение по отношение на Covid-Pass и наложителното потребление на маска, ограниченията в църквите през Страстната седмица, Възкресението и Великденските служби, както и премахването на самотестовете за студенти.

Използването на маска в затворени зони и навън, където има скупчване , се смята по-малко за ограничаване, а повече за мярка за персонална отбрана . Здравните специалисти в страната са доста неохотни, когато става въпрос за унищожаване на наложителното потребление на маска на закрито или при скупчване навън.

" Можем да бъдем по-предпазливи с маската, няма потребност да вършим прибързани ходове ", сподели Плеврис в изявлението си.

Поддържането на защитната маска във всички затворени пространства , само че също и навън, където има скупчвания , да вземем за пример за службата за Възкресение и негативните проби, преди хората да се свържат с уязвими или възрастни хора, са двете предпоставки, които ще подсигуряват , че великденските празници няма да провокират ново експлоадиране на пандемията в Гърция.
 Гърция анулира наложителната имунизация за възрастните хора
Гърция анулира наложителната имунизация за възрастните хора

Досега се предвиждаше ежемесечна санкция от 100 евро за неваксинираните
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР